ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Αθήνας

Απεργία ΜΜΜ: Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Αθήνας
CNN Greece

Ουρές από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα έχουν σχηματιστεί ήδη στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της Αττικής.

«Χειρόφρενο» έχουν τραβήξει σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ, μετρό, προαστιακός και τρένα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας και πολλές ακόμα Ομοσπονδίες, συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα, ενάντια στο Ασφαλιστικό.

Αποτέλεσμα των ακινητοποιημένων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι το μποτιλιάρισμα που έχει προκληθεί στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής.

Συγκεκριμένα, μεγάλο πρόβλημα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν όσοι κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και στα δύο ρεύματα από τα ΚΤΕΛ μέχρι την Αττική Οδό.

Παράλληλα, μεγάλο είναι το μποτιλιάρισμα στη λεωφόρο Μεσογείων και την Κατεχάκη προς Αθήνα, στα δύο ρεύματα της Κηφισίας και την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, στη Βασιλέως Κωνσταντίνου και την άνοδο της Συγγρού καθώς και στη Βασιλίσσης Αμαλίας.

kinhsh dromoi4

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν ισχύουν σήμερα τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος).

Παράλληλα, επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα. Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, θα πραγματοποιηθούν, από τις 10:00, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ