ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Έληξαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας - Αποκαθίσταται η κίνηση στους δρόμους

Απεργία: Έληξαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας - Αποκαθίσταται η κίνηση στους δρόμους
INTIME

Ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες στο κέντρο της Αθήνας κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό. Αποκαθίσταται, μάλιστα, σταδιακά και η κίνηση στους δρόμους

Νωρίτερα, στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια είχαν ανταποκριθεί χιλιάδες διαδηλωτές (οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 7.000) οι οποίοι λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή. Έξω από το Κοινοβούλιο έφτασαν και οι πορείες της ΑΔΕΔΥ και των Σωματείων.

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων είχαν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, με αρκετούς δρόμους να κλείνουν.

Το «παρών» στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έδωσε ο γγ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πληρώσει πάρα πολύ ακριβά την παραπέρα κατεδάφιση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, όπως πριν από αυτή την πλήρωσαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά, οργανώνεται, νικά».

Ωστόσο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς παραμένουν ακινητοποιημένα, καθώς:

«Χειρόφρενο» έχουν τραβήξει σήμερα, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ και μετρό, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών ενάντια στο νέο ασφαλιστικό.

Ακινητοποιημένα παραμένουν και Προαστιακός και τρένα.

Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν ισχύουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος), ενώ επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και από κάθε άλλο όχημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ