ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΟΕΕ: Με επεισόδια και προσαγωγές ολοκληρώθηκε στην ΓΑΔΑ η πορεία των φοιτητών

ΑΣΟΕΕ: Με επεισόδια και προσαγωγές ολοκληρώθηκε στην ΓΑΔΑ η πορεία των φοιτητών

Ένταση επικράτησε έξω από τη ΓΑΔΑ, το απόγευμα της Τετάρτης, όπου διαδηλωτές και φοιτητές της ΑΣΟΕΕ συγκεντρώθηκαν μετά την πορεία διαμαρτυρίας για το περιστατικό της Δευτέρας, όταν αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ -εκτός υπηρεσίας- προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου. 

Ρεπορτάζ: Μίνα Καραμήτρου, Λευτέρης Παρτσάλης, Ευδοκία Μύτιλη

Δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με φοιτητές, με τις αστυνομικές αρχές να προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και ρίψεις κρότου λάμψης, ενώ προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές διαδηλωτών.

Για λίγη ώρα τα δρομολόγια του Μετρό που διέρχονταν από τις στάσεις Πανόρμου και Αμπελόκηποι δεν πραγματοποιούσαν στάση.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας αποκαταστάθηκε πλήρως λίγο μετά τις 20:00

Σημειώνεται πως οι φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα έξω από την ΑΣΟΕΕ και ξεκίνησαν πορεία προς τη ΓΑΔΑ.

Οι φοιτητές στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διήμερη κατάληψη.

Καταδικάζει η Πρυτανεία του ΟΠΑ

Η Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) καταδίκασε το περιστατικό που σημειώθηκε τη Δευτέρα, δηλώνοντας ότι θα απευθυνεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

«Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Πρυτανεία του ΟΠΑ και προσθέτει:

«Τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις».

Η Πρυτανεία σημειώνει, επίσης, ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

«Η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ