ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Πρώτο κρούσμα στην Αθήνα – Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στην Ιταλία

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Πρώτο κρούσμα στην Αθήνα – Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στην Ιταλία
ΙΝΤΙΜΕ

Στην Αθήνα εντοπίστηκε το τρίτο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας, μετά τις δύο περιπτώσεις που επιβεβαιώθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι μια 40χρονη γυναίκα που ζει στην περιοχή της Αθήνας.

Η γυναίκα αυτή νοσηλεύεται, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, πέραν του ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Παρότι αρχικά ο κ. Τσιόδρας απέφυγε να ανακοινώσει σε ποιο νοσοκομείο νοσηλεύεται η γυναίκα στην Αθήνα, τελικώς έγινε γνωστό πως βρίσκεται στο «Αττικόν».

Η γυναίκα απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κοροναϊό.

Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικό νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Δεύτερο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, επιβεβαιώθηκε πως από κοροναϊό νοσεί και το παιδί της 38χρονης, η οποία όπως ανακοινώθηκε χθες ήταν το πρώτο θύμα του ιού στη χώρα μας.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, το κρούσμα στην Αθήνα ιχνηλατείται, ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

Κλειστό το σχολείο του παιδιού της 38χρονης για 14 ημέρες

Εντωμεταξύ, το παιδί της 38χρονης, το οποίο φοιτεί στο 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, πήγε στο σχολείο τη Δευτέρα και την Τρίτη (την ημέρα εκείνη το σχολείο πήγε εκδρομή), ενώ την Τετάρτη απουσίαζε.

Μετά από σχετική απόφαση, το σχολείο σήμερα παρέμεινε κλειστό ενώ θα ανοίξει σε 14 ημέρες -όταν δηλαδή λήξει η περίοδος καραντίνας.

Μάλιστα, με εντολή του δημάρχου Θεσσαλονίκης, στο συγκεκριμένο σχολείο γίνεται απολύμανση, καθώς και σε όλα τα δημοτικά κτήρια της πόλης.

Ήπια τα συμπτώματα της 38χρονης

H 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία επέστρεψε πρόσφατα από επαγγελματικό ταξίδι στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα εμφανίζει ήπια συμπτώματα και είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Η επιχειρηματίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης σε απομόνωση. Από την πρώτη στιγμή, οι αρμόδιες Αρχές ξεκίνησαν αγώνα για να διερευνηθούν άμεσα οι επαφές της 38χρονης από τη στιγμή που έφτασε στην Ελλάδα με αεροπορική πτήση.

Την ίδια ώρα, ενημερώθηκαν και οι συνταξιδιώτες της.

Νωρίτερα σήμερα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε ασθενείς που παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα για κοροναϊό ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για οκτώ περιπτώσεις που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς και δείγματά τους εστάλησαν για εξέταση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αρνητικά είναι τα δείγματα τριών ασθενών του «Σωτηρία», αρνητικά και τα δύο δείγματα σε «Παίδων Αγία Σοφία» και «Μητέρα», ενώ δεν έδειξαν κοροναϊό ούτε τα δύο δείγματα στο Άργος και το ένα στην Πάτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ