ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Αρνητικές οι εξετάσεις τεσσάρων παιδιών στη Θεσσαλονίκη

Κοροναϊός: Αρνητικές οι εξετάσεις τεσσάρων παιδιών στη Θεσσαλονίκη
ΙΝΤΙΜΕ / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων τεσσάρων παιδιών, που σχετίζονται με το νοσηλευόμενο παιδί στο ΑΧΕΠΑ, βγήκαν αρνητικά στον κοροναϊό, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα έφτασε τα τέσσερα -δύο στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Αθήνα.

Τελευταίο «θύμα» του κοροναϊού είναι μια 36χρονη γυναίκα από την Αθήνα, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο Υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό, μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο «ΑΧΕΠΑ» συνεχίζει να νοσηλεύεται και η 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και το 10χρονο παιδί της.

Το χρονικό

Το πρώτο κρούσμα ανακοινώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι, με τις αρμόδιες Αρχές να αποφασίζουν να ιχνηλατήσουν το σύνολο των επαφών που είχε η 38χρονη επιχειρηματίας.

Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο για επαγγελματικούς λόγους και επέστρεψε αεροπορικώς, με αποτέλεσμα να ενημερωθούν και να ελεγθούν οι συνεπιβάτες που κάθονταν στα καθίσματα γύρω της καθώς και το πλήρωμα καμπίνας του αεροσκάφους αλλά να διερευνηθούν και οι επαφές που είχε στη Θεσσαλονίκη μετά την επιστροφή της.

Την Κυριακή, η γυναίκα που δεν εμφάνιζε συμπτώματα επισκέφτηκε το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, κάτι που οδήγησε στην απολύμανση και του κτηρίου.

Κοροναϊός: Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το σχολείο στο οποίο φοιτά το παιδί της 38χρονης, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης- έκλεισε προληπτικά την Πέμπτη και στη συνέχεια απολυμάνθηκε.

Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό μετά από την ανακοίνωση της μόλυνσης και του γιου της 38χρονης, η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή για 14 ημέρες -όσο διαρκεί δηλαδή η καραντίνα.

Οι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν για την συγκεκριμένη εξέλιξη με SMS που απέστειλε η διεύθυνση του σχολείου.

Σημειώνεται ότι το παιδί της 38χρονης δεν είχε πάει στο σχολείο την περασμένη εβδομάδα επειδή ήταν άρρωστο -κάτι το οποίο ισχύει και για τη Δευτέρα. Την Τρίτη, ωστόσο, συμμετείχε σε σχολική εκδρομή.

Μιλώντας στο CNN Greece, o διευθυντής του 105ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Μπίντας εκτίμησε πως έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία των παιδιών, των μαθητών αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

«Πληροφορήθηκα το περιστατικό το βράδυ της Τετάρτης. Ειδοποίησα όλους τους γονείς για το τι πρέπει να κάνουν. Τους είπα ότι το σχολείο θα είναι κλειστό για όλο το προσωπικό και εν συνεχεία επικοινώνησα με την αρμόδια αντιδημαρχία της Θεσσαλονίκης και ζήτησα να έρθει κλιμάκιο να κάνει γενική απολύμανση, όπως και έγινε αυτό», δήλωσε ο κ. Μπίντας.

Παράλληλα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τα όσα ακούγονται σχετικά με τον κοροναϊό, λέγοντας:

«Δεν ανησυχώ. Φτάνει να σας πω πως εγώ είμαι στο γραφείο μου αυτή τη στιγμή και γράφω στον υπολογιστή».

«Είμαι σε διαρκή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία, με τον Περιφερειακό Διευθυντή και τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με τους γονείς, τους οποίους ενημερώνουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα, οι αρχές της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ