ΕΛΛΑΔΑ

Συμπλοκή στον ΗΣΑΠ ύστερα από τις συγκεντρώσεις για το Σχιστό

Συμπλοκή στον ΗΣΑΠ ύστερα από τις συγκεντρώσεις για το Σχιστό
CNN Greece

Συμπλοκή 25 ατόμων, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε σε 7 προσαγωγές.

Αν και ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το τι έχει συμβεί η εκτίμηση της αστυνομίας είναι πως στη σύρραξη ενεπλάκησαν άτομα που νωρίτερα είχαν πάρει μέρος στις παράλληλες κινητοποιήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Κερατσίνι, με αφορμή τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο Σχιστό.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από μέλη της Κινήσης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΡΦΑ), ενώ η δεύτερη από μία κίνηση που υπογράφει ως Επιτροπή Κατοίκων Α' και Β' Πειραιά. Στη δεύτερη κίνηση συμμετείχαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η ΚΕΡΦΑ, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση, ανέφερε ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην πόλη του Κερατσινίου» προσθέτοντας ότι «δεν θα επιτρέψει στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να χύσουν στην ίδια του τη γειτονιά το ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών, στοχοποιώντας τους, δήθεν, για υποβάθμιση της περιοχής».

Την ίδια ώρα, η επιτροπή που υπογράφει ως κάτοικοι Α' και Β' Πειραιά τάσσεται ενάντια στη δημιουργία κέντρου μεταναστών και χαρακτηρίζει παράνομη την απόφαση της κυβέρνησης να «εγκαταστήσει κέντρο λαθρομεταναστών ανοιχτού τύπου στο Σχιστό».

Διαβάστε ακόμα:

Σχιστό: Δύο συγκεντρώσεις για την δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ