ΕΛΛΑΔΑ

Ανταπόκριση από τον Έβρο: Σε επιφυλακή οι Φέρες - Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας

Ανταπόκριση από τον Έβρο: Σε επιφυλακή οι Φέρες - Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας

«Θα περιμένουν όλη τη νύχτα για να αποτραπεί μία νέα προσπάθεια εισόδου», είπε ο Κοινοτάρχης Φερών, Αθανάσιος Πεμούσης, στο CNN Greece και στον απεσταλμένο του στον Έβρο, Κώστα Πλιάκο, μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή.

Μία ομάδα περίπου 1.000 ατόμων επιχείρησε να μπει σε ελληνικό έδαφος, αλλά απετράπη από δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού και ντόπιους, ενώ υπήρξαν και προειδοποιητικές βολές στον αέρα.

Ο απεσταλμένος του CNN Greece επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας υπήρξαν διακυμάνσεις όσον αφορά στην ένταση, καθώς το πρωί υπήρξαν επεισόδια, χημικά και πετροπόλεμος, ωστόσο γύρω στο μεσημέρι τα πνεύματα ηρέμησαν και δημοσιογράφοι κατάφεραν να μπουν στη «νεκρή» ζώνη, όπου βρίσκονται περίπου 300-400 πρόσφυγες και μετανάστες που φώναζαν συνθήματα και ζητούσαν να ανοίξουν τα σύνορα.

Γυναικόπαιδα και οικογένειες, σιγά-σιγά, προσπαθούν να αποχωρήσουν από την περιοχή, είτε γιατί απογοητευτήκαν από την κατάσταση, είτε για να επιχειρήσουν να περάσουν με κάποιο άλλον τρόπο.

Από το Σάββατο έχουν γίνει συνολικά 183 συλλήψεις, αναφέρουν οι πληροφορίες, ενώ υπήρξαν και 24.000 αποτροπές εισόδου.

Η ελληνική πλευρά ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας της καθώς σήμερα ήρθαν νέες προμήθειες συρματοπλεγμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ