ΕΛΛΑΔΑ

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τη Ρω

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τη Ρω
Φωτογραφία Αρχείου AP Photo/Burhan Ozbilici

Ένα ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε σήμερα πάνω από το ακριτικό νησί της Ρω.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τη Ρω, στα 10.000 πόδια, στις 16:52.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Οι νέες υπερπτήσεις σημειώθηκαν την ώρα που στα ελληντουρκικά σύνορα συνεχίζεται η προσπάθεια αποτροπής εισόδου των προσφύγων και μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε αυτοψία στον Έβρο συνοδεία των επικεφαλής τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ετοιμότητας της ελληνικής πλευράς απέναντι στην «ασύμμετρη απειλή» που δέχεται τις τελευταίες ημέρες στα σύνορά της από στεριά και θάλασσα. Το CNN Greece και οι απεσταλμένοι του σε Έβρο και Μυτιλήνη παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις του προσφυγικού.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την Τουρκία «επίσημο διακινητή» και μίλησε για ακόμη μια φορά για «ασύμμετρη απειλή» κατά της χώρας.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς» και τόνισε πως η παρουσία της ηγεσίας της Ε.Ε. στέλνει ένα σαφές μήνυμα σε όλους.

«Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Η Ευρώπη δεν έχει ανταπεξέλθει αρκετά προς το παρόν» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Με τη σειρά της, η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε τη χορήγηση επιπλέον 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ