ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Και όγδοο κρούσμα του ιού

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Και όγδοο κρούσμα του ιού
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το όγδοο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης το υπουργείο Υγείας

Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό διεγνώσθηκε στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σημειώνεται ότι το πέμπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι μια Ελληνίδα, η οποία είχε στενή επαφή με την 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία ήταν το πρώτο κρούσμα του στη χώρα μας.

Συνολικά στη Θεσσαλονίκη τα κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται σε τέσσερα: Η 38ρονη που πρώτη διεγνώσθη στη χώρα με κορωνοϊό δύο ημέρες αφότου επέστρεψε από ταξίδι στο Μιλάνο, το παιδί της, μια φίλη της και ο άνδρας που διεγνώσθη σήμερα.

Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστοποίησε ότι οι επτά νοσηλευόμενοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση στα νοσοκομεία αναφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΠΟΫ: Ο κορωνοϊός είναι πιο φονικός από τη γρίπη

Περίπου το 3,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 έχει πεθάνει, ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο σε σχέση με τη θνησιμότητα της εποχικής γρίπης, που κυμαίνεται κάτω του 1%, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σημειώνοντας πως ο νέος κορωνοϊός μπορεί να περιοριστεί.

Ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη: «Για να συνοψίσουμε, ο Covid-19 μεταδίδεται λιγότερο δραστικά σε σχέση με τη γρίπη, η μετάδοση δεν φαίνεται να γίνεται από ανθρώπους που δεν είναι άρρωστοι, προκαλεί σοβαρότερα συμπτώματα από τη γρίπη, δεν υπάρχει ακόμη κανένα εμβόλιο ή θεραπεία και μπορεί να περιοριστεί».

Επιπλέον, μονάχα το 1% των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Κίνα δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα, επισήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, διαβεβαιώνοντας ότι η υποχώρηση της επιδημίας σε αυτή τη χώρα είναι «πραγματική».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Κίνα, μονάχα το 1% των κρουσμάτων του Covid-19 που έχουν καταγραφεί δεν παρουσιάζει συμπτώματα και η πλειονότητα αυτών των κρουσμάτων αναπτύσσει συμπτώματα τις δύο (πρώτες) ημέρες», είπε στους δημοσιογράφους ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ