ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Αμαλιάδα: Απολυμαίνονται όλα τα σχολεία και τα κτήρια του δήμου Ήλιδας

Κορωνοϊός - Αμαλιάδα: Απολυμαίνονται όλα τα σχολεία και τα κτήρια του δήμου Ήλιδας
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Την άμεση απολύμανση όλων των κτηρίων δικαιοδοσίας του δήμου Ήλιδας αποφάσισε κατά την διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης το τοπικό συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας, στο πλαίσιο μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να γίνει πλήρης απολύμανση όλων των σχολικών κτηρίων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται τόσο στην Αμαλιάδα, όσο και σε ολόκληρη την εδαφική ενότητα του δήμου Ήλιδας.

Επίσης, θα απολυμανθούν όλα τα κτήρια που στεγάζουν δομές του δήμου, καθώς και όλες οι εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Αμαλιάδας, ώστε όλα τα κτήρια να καταστούν λειτουργικά την Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Τέλος, με απόφαση του δημάρχου Ήλιδας δεν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, για προληπτικούς λόγους, η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην Αμαλιάδα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η διακοπή των εφημεριών της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αμαλιάδας, όπου είχε διακομιστεί αρχικά το ένατο κρούσμα κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Χριστόπουλος. Σύμφωνα με τον διοικητή, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται, το προσωπικό έχει μπει σε καραντίνα με απόφαση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που βρίσκεται από χθες, Τετάρτη, στην Αμαλιάδα.

Τα άκρως επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Όσον αφορά στην διαχείριση του ένατου κρούσματος κορωνοϊού, ο Χρήστος Χριστόπουλος είπε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για αυτές τις περιπτώσεις.

Η σύζυγος του 66χρονου από την Ηλεία το 10ο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Στην Ηλεία εντοπίστηκε το 10ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα -η σύζυγος του ένατου ασθενή, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη του ζευγαριού, που επίσης υποβλήθηκε σε εξετάσεις, βγήκε αρνητική.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται.

Η γυναίκα μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ