ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Λήξη συναγερμού στο Πάντειο - Ανοιχτό το Πανεπιστήμιο την Παρασκευή

Κορωνοϊός: Λήξη συναγερμού στο Πάντειο - Ανοιχτό το Πανεπιστήμιο την Παρασκευή
ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Με νέα ανακοίνωση, η πρυτανεία του Παντείου Πανεπιστημίου ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για κρούσμα κορωνοϊού, και έτσι το ίδρυμα θα λειτουργήσει αύριο, Παρασκευή κανονικά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της πρυτανείας αναφέρει: «Το πανεπιστήμιο από αύριο 6 Μαρτίου λειτουργεί κανονικά. Μετά τον ενδεδειγμένο έλεγχο και τις απόψεις των αρμοδίων αρχών, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για θέματα υγείας».

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρύτανις του πανεπιστημίου, Ισμήνη Κριάρη, η αρχική απόφαση να κλείσει για δύο μέρες το Πανεπιστήμιο πάρθηκε για προληπτικούς λόγους, καθώς εξεταζόταν η περίπτωση κρούσματος.

Πρόκειται για αλλοδαπή καθηγήτρια που συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο, αφρικανικής καταγωγής, η οποία εμφάνισε πυρετό.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν πως ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου με καταγωγή από την Πελοπόννησο είναι αρνητικός στον κορωνοϊό.

Σημειώνεται πως στα 31 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 22 ακόμη ασθενείς, όλοι τους συνταξιδιώτες του 66χρονου άνδρα από την Αμαλιάδα, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Πάτρα.

Όπως είπε το μεσημέρι της Πέμπτης ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόρδας, τα 21 νέα κρούσματα είναι συνταξιδιώτες του 66χρονου, ο οποίος στις 27 Φεβρουαρίου επέστρεψε από προσκυνηματική εκδρομή σε Αίγυπτο και Ισραήλ. Το δέκατο κρούσμα κορωνοϊού είχε ανακοινωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες. Πρόκειται για τη σύζυγο του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, επίσης μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας.

Στην εκδρομή αυτή είχαν ταξιδέψει 52 άτομα από τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας.

Τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό:

  1. ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία»,
  2. ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»
  3. Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν»,
  4. ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»
  5. Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ,
  6. Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης,
  7. ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»
  8. Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας,
  9. ΓΝ Λαμίας
  10. Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια»,
  11. Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων
  12. Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου,
  13. ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ