ΕΛΛΑΔΑ

Περίπου 2.900 απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα

Περίπου 2.900 απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στις 2.867 ανέρχονται οι απόπειρεςπαράνομης εισόδου στη χώρα που εμποδίστηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής), στην περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή συνελήφθησαν 8 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα. Επτά από αυτά προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία.

Ηλεκτρισμένη είναι για ακόμη μια ημέρα η ατμόσφαιρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, καθώς νωρίς το πρωί της Παρασκευής ξέσπασαν επεισόδια ενώ έγινε και χρήση χημικών. Όπως αποκαλύπτει η απεσταλμένη του CNN Greece στον Έβρο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι τουρκικές επιθέσεις συντονίζονται με τη βοήθεια drone. Μάλιστα, την ώρα της έντασης εθεάθησαν άτομα να μοιράζουν εργαλεία στους πρόσφυγες και μετανάστες στους φράχτες.

Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 7:30πμ, όταν μικρές ομάδες προσφύγων και μεταναστών προσπάθησαν να περάσουν σε ελληνικά εδάφη από το τελωνειακό πέρασμα των Καστανέων.

Οι ομάδες αυτές απωθήθηκαν με επιτυχία και στη συνέχεια έγινε χρήση χημικών από πλευράς της Τουρκίας, με τις ελληνικές δυνάμεις να «απαντούν» με τον ίδιο τρόπο. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ρίψη χημικών έγινε και από Τούρκους αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία έκανε ρίψεις νερού με την «Αύρα» που βρίσκεται στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ