ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για τους πολίτες στον Πύργο που αγνοούν την καραντίνα

Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για τους πολίτες στον Πύργο που αγνοούν την καραντίνα
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι καταγγελίες του δημάρχου Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, ότι πολίτες που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα λόγω του νέου κορωνοϊού, κυκλοφορούν κανονικά.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πύργου διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα όσα δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο δήμαρχος Πύργου απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα να παραμείνουν στα σπίτια τους, τονίζοντας ότι «το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας δυστυχώς είναι πολύ χαμηλά».

«Είναι το πιο χαρακτηριστικό σημείο στη διάδοση της ίωσης. Αυτοί οι άνθρωποι είναι συγγενείς εκείνων που ταξίδεψαν στους Αγίους Τόπους και άνθρωποι οι οποίοι εργάζονταν στον ίδιο χώρο και έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει νοσήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Κυκλοφορούν ελεύθεροι. Δεν ξέρουμε πόσοι είναι, σίγουρα είναι αρκετοί γιατί με βάση και τα διαγνωσμένα κρούσματα και με βάση αυτούς που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας δυστυχώς είναι πολύ χαμηλά. Είναι και αδίκημα με βάση την ισχύουσα. Υπάρχει μια γενικότερη συστολή του κόσμου, αλλά όταν κυκλοφορούν πάνε στα καφενεία, στην αγορά», πρόσθεσε.

Σε 73 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα των ασθενών που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό στην Ελλάδα, αφού το μεσημέρι της Κυριακής ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας επιβεβαίωσε επτά νέα κρούσματα στη χώρα μας.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε νέα λίστα με τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα, Δευτέρα. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν νέα έκτακτα μέτρα για να αποφευχθεί η περαιτέρω μετάδοση του ιού και να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε πως επιβεβαιώθηκαν επτά νέα κρούσματα της επιδημίας στη χώρα μας, ενώ όπως προέκυψε από την ιχνηλάτηση και τα επτά σχετίζονται με ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όλα τα μέτρα για σχολεία, εκδηλώσεις και αγώνες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ