ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά σχολεία - Κορωνοϊός: Άγνωστο τι θα ισχύσει για φροντιστήρια

Κλειστά σχολεία - Κορωνοϊός: Άγνωστο τι θα ισχύσει για φροντιστήρια
ΙΝΤΙΜΕ

Κλείνουν προληπτικά για 14 ημέρες βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία, ΙΕΚ και πανεπιστήμια -ιδιωτικά και δημόσια-  με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα.  Ο υπουργός δεν διευκρίνισε, ωστόσο, εάν και ποια μέτρα θα ληφθούν για τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών. 

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα υπάρξει επίσης ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται.

«Το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου», επεσήμανε.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε με έμφαση ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και επανέλαβε ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών αναμένεται να κάνει αύριο, Τετάρτη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα νέα μέτρα

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν νέα μέτρα προστασίας.

Αναλυτικά:

  • Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μετακινήσεων και ταξιδίων οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε ασθενείς άνω των 70 ετών, άτομα με χρόνια καρδιαγγειακά προβλήματα, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη και χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής.
  • Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε μονάδες θεραπείας στα νοσοκομεία.
  • Πρόβλεψη για ανανέωση της συνταγογράφησης για χρόνιους ασθενείς ως και 30 Ιουνίου προκειμένου να αποφεύγεται η μετακίνησή τους και η πιθανή έκθεσή τους στον κορωνοϊό.
  • Αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα.
  • Αυστηρή τήρηση μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε επίσης η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να αποφευχθεί η συνάθροιση.

Ο εργαστηριακός έλεγχος για τυχόν κρούσμα κορωνοϊού να γίνεται με αυστηρά κριτήρια όπως τα ορίζει ο ΠΟΥ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ