ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - #ΜένουμεΣπίτι: Viral η καμπάνια του υπουργείου Υγείας

Κορωνοϊός - #ΜένουμεΣπίτι: Viral η καμπάνια του υπουργείου Υγείας
ΙΝΤΙΜΕ

Viral έχει γίνει η καμπάνια του υπουργείου Υγείας «Μένουμε Σπίτι», που παρακινεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Μένουμε Σπίτι. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, εάν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο twitter, παρουσιάζοντας το logo της καμπάνιας.

«Δίνουμε προτεραιότητα για την εξέταση στα νοσοκομεία στους συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. #μένουμε_σπίτι», συμπλήρωσε.

Το hashtag #μενουμεσπιτι είναι πρώτο trend στο Twitter, με τους χρήστες να στηρίζουν την προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, το σύνολο των κρουσμάτων έχει πλέον φτάσει τους 117, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε πως υπάρχουν πλέον 10 «ορφανά» κρούσματα. Η κυβέρνηση και οι ειδικοί καλούν τους πολίτες - σε όλους τους τόνους - να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Από τα 117 επιβεβαιωμένα κρούσματα - μεταξύ αυτών και ο 66χρονος που απεβίωσε στο νοσοκομείο της Πάτρας - τα 107 έχουν γνωστή σύνδεση.

Από τα κρούσματα αυτά 82 είναι εισαγόμενα, 25 είναι επαφές τους και 10 χαρακτηρίζονται «ορφανά», που σημαίνει ότι εντοπίστηκαν από δειγματοληπτικό έλεγχο στην κοινότητα και δεν γνωρίζουμε την πηγή μετάδοσης.

Κατά τη νεότερη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, για τους εργαστηριακούς ελέγχους από σήμερα η χώρα μας υιοθέτησε τα ευρωπαϊκά κριτήρια του ECDC, ενημέρωσε ο ίδιος και εξήγησε πως θα δίνεται προτεραιότητα στους ηλικωμένους και αυτούς με σοβαρή αναπνευστική νόσο.

«Στην πορεία, θα μετράμε μόνο τα σοβαρά κρούσματα, με νοσηλεία σε ΜΕΘ και τους θανάτους», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ