ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τα τεστ κορωνοϊού σε φαρμακεία

Παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τα τεστ κορωνοϊού σε φαρμακεία
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Επιστολή στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) στην οποία ζητά να διερευνήσει αν είναι ασφαλή και έγκυρα τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό που διακινούνται στα φαρμακεία.

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ στην επιστολή του επισημαίνει ότι σε φαρμακεία διακινούνται τις τελευταίες μέρες τεστ για τη διάγνωση του κορωνοϊού, «σκευάσματα που δεν γνωρίζουμε αν έχουν γνωστοποιηθεί ή εγκριθεί από τον ΕΟΦ».

Προσθέτει ότι «αναμφίβολα η συγκεκριμένη εξέταση είναι ιατρική πράξη, η οποία πρέπει να διενεργείται μόνο κατ΄εντολή γιατρού σε συγκεκριμένο χρόνο και μόνο από γιατρούς. Είναι γνωστό ότι διαγνωστική εξέταση που διενεργήθηκε ακαίρως ή χωρίς ενδείξεις μπορεί να έχει ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Σημειώνεται πως στους τρεις ανέρχονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, πρόκειται για έναν 90χρονο που νοσηλευόταν στην Πτολεμαΐδα και για έναν 67χρονο που νοσηλευόταν στη Ζάκυνθο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Ανακοινώνονται δύο θάνατοι από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2:

90χρονος Έλληνας πολίτης, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί.

67χρονος Έλληνας πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη είχε καταλήξει ο 66χρονος από την Ηλεία που είχε προσβληθεί από τον ιό Covid-19 και νοσηλευόταν από την περασμένη Πέμπτη στη μονάδα αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Πατρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ