ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από σήμερα - Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από σήμερα - Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Επιδείνωση παρουσιάζει ήδη ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα από τις πρώτες ώρες σήμερα, η οποία σταδιακά θα γίνει αισθητή και στην υπόλοιπη χώρα.

Βροχές θα εκδηλωθούν στα πεδινά, ενώ χιόνια θα πέσουν σταδιακά στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Βόρειας Θεσσαλίας.

Τη Δευτέρα τα φαινόμενα αρχικά θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα και μέχρι το τέλος της ημέρας στην Κρήτη.

Μεγάλη αναμένεται να είναι η πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας. Ψυχρές αέριες μάζες θα επηρεάσουν τα βορειότερα τμήματα της χώρας έως τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής, ενώ το πρωί της Δευτέρας θα έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Παράλληλα, από το απόγευμα σήμερα πολύ θυελλώδεις έως εννέα μποφόρ βορειοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ τη Δευτέρα αναμένονται πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και τοπικά θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο.

anemoimeteo

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές τη νύχτα.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και από το βράδυ και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά στα 6 με 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές αρχικά στην Ήπειρο, από το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν στα νησιά του Ιονίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί αρχικά 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ στις βορειότερες περιοχές.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 15 βαθμούς.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 ως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ