ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: 103 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στα 331 συνολικά

Κορωνοϊός: 103 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στα 331 συνολικά
ΙΝΤΙΜΕ

Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα ανέρχονται σε 331 ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους και τέσσερις άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, σημειώθηκαν 103 νέα κρούσματα. Τα 49 νέα κρούσματα καταγράφηκαν αυτό το 24ωρο, ενώ τα 54 τις τελευταίες μέρες. Τα 44 είναι εγχώριας προέλευσης και τα περισσότερα είναι στην Αθήνα.

Συνολικά, 51 άνθρωποι παραμένουν νοσηλευόμενοι. Επίσης 8 είναι διασηλωμένοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τη Πάτρα με μέσο όρο τα 67 έτη. Όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία.

Παράλληλα, το 57% όσων νοσηλεύονται τώρα είναι άνδρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 64 έτη.

Παράλληλα, έχουν ληφθεί 4.000 εργαστηριακά δείγματα και 10 έχουν πάρει εξιτήριο.

Επιπλέον, από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι στα 100 κρούσματα τα 80 έχουν ήπια συμπτωματολογία, τα 15 χαρακτηρίζονται βαριά και τα 5 είναι σε πολύ άσχημα κατάσταση.

Όπως είπε στην ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας: «Η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τον διεθνή μέσο όρο όσον αφορά την μετάδοση της ασθένειας» και διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό οφείλεται σε «υποκείμενα νοσήματα και πως δεν έχουμε ξεφύγει από τις διεθνείς νόρμες».

Τόνισε όμως πως ο κορωνοϊός εξαπλώνεται απειλητικά στην Ευρώπη.



Ο λοιμωξιολόγος είπε πως τα μέτρα θα αρχίσουν να αποδίδουν σε 3 με 4 εβδομάδες -ενώ χτες, Σάββατο είχε αναφέρει 2 εβδομάδες.

Υπενθύμισε πως αύριο, Δευτέρα συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας, λέγοντας πως το μήνυμά του είναι να αποφεύγονται οι συναθροίσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο «κάθε άρρωστος "κολλάει" σε πέντε μέρες δύο ανθρώπους και οι δύο άλλους τέσσερις...».

Ασφαλέστερη η χρήση παρακεταμόλης

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Γάλλου υπουργού Υγείας, που συσχέτισε την νόσο με αντιφλεγμονώδη φάρμακα, ο. κ Τσίοδρας δήλωσε:

«Θέλω να τονίσω δύο επιστημονικά δεδομένα. Το πρώτο έχει να κάνει σε σχέση με τα αντιφλεγμονώδη πως ακούσατε από πολιτικό της Γαλλίας, που ανέφερε σαν πιθανά να συντελούν σε μία πιο βαριά νόσο. Δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για την τεκμηρίωση της σχέσεως της χρήσεως αντιφλεγμονωδών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο ως παυσίπονα και αντιπυρετικά, με την πρόοδο της νόσου.

Οπωσδήποτε η άμυνα του οργανισμού έχει να κάνει σε σημαντικό βαθμό με την απομάκρυνση του ιού από τον οργανισμό μας είναι και μετά την καθοδήγηση και την οδηγία του γιατρού, του προσωπικού γιατρού η χρήση παρακεταμόλης. Την ξέρουμε όλοι και τη χρησιμοπούμε στην καθημερινή μας ζωή. Μέχρι να αποσαφινιστεί αν όντως τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, ουσίες όπως η ιβουπροφαίνη και άλλες οι οποίες χρησιμοποιούνται σε καθημερινή χρήση στο σπιτικό μας μπορεί να επιδεινώσουν ή να αυξήσουν την προδιάθεση για μία πιο σοβαρή νόσο. Και επίσης ακούστηκε τις τελευταίες δύο μέρες μία συσχέτιση με τα φάρμακα για την πίεση, την αυξημένη πίεση και εδώ πρέπει να πούμε ότι κάποια από τα πολύ κοινά φάρμακα για την πίεση, τα οποία οι ασθενείς ξέρουν και τα παίρνουν σε συνεννόηση με τους καρδιολόγους τους δεν φαίνεται να επηρεάζουν την πιθανότητα νόσησης και ίσως μάλιστα να δρουν και προστατευτικά.

Το κοινό να εμπιστεύεται τις επιστημονικές πληροφορίες. Να μη σπεύδει να διακόψει αγωγή που παίρνει για χρόνια χρονιά νόσο η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του».

Ποιοι είναι οι τέσσερις νεκροί

Το τελευταίο θύμα του κορωνοϊού είναι ένας 53χρονος από τα Σιάτιστα Κοζάνης που ήταν εργαζόμενος στο νοσοκομείο της πόλης.

Ο άνδρας ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στη Δυτική Μακεδονία και όταν διαγνώστηκε ως φορέας του ιού διακομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση της υγείας του εμφάνιση επιπλοκές τα επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα να καταλήξει σήμερα, Κυριακή.

Ο τρίτος θάνατος από κορωνοϊό σημειώθηκε στη Ζάκυνθο. Πρόκειται για έναν 67χρονο άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είχε επαφή με το γκρουπ που ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους.

Ο 67χρονος νοσηλευόταν για δύο ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου αλλά το απόγευμα της Παρασκευής η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε δραματικά.

Οι γιατροί του νοσοκομείου διαπίστωσαν λοίμωξη του αναπνευστικού και άμεσως τον διασωλήνωσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο άτυχος άντρας είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας.

Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά, ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι κατέληξε και ένας 90χρονος από την Πτολεμαΐδα, ο οποίος εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη είχε καταλήξει ο 66χρονος από την Ηλεία που είχε προσβληθεί από τον ιό Covid-19 και νοσηλευόταν στη μονάδα αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Πατρών.

Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Μαξίμου

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα το κλείσιμο των οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με την Αλβανία και τη ΒόρειαΜακεδονία –με εξαίρεση τη μεταφοράεμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.

Στη σύσκεψη του Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκηαποφασίστηκαν συνολικά:

- Η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.
- Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.
- Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.
- Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία.
- Έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες με ξένες πρεσβείες ώστε η Ελλάδα να προμηθευθεί μάσκες τις επόμενες μέρες από χώρες που έχουν απόθεμα.
- Επιπλέον των υπόλοιπων νομικών συνεπειών, θα επιβάλλονται πρόστιμα 5.000 σε όσους δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβιάζουν τα μέτρα που ανακοινώνονται.
- Διακόπτεται η λειτουργία των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων των βουλευτών της ΝΔ.

Την ίδια ώρα, ύστερα από εντατική προετοιμασία μπαίνουν σε λειτουργία πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κορωνοϊό.

Επίσης προστίθενται 70 άτομα για τη λειτουργία του αριθμού 1135 τα οποία, αφού ενημερωθούν, θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών.

Επίταξη υγειονομικού υλικού, μέτρα στα σούπερ μάρκετ και πρόστιμα

Στην επίταξη για χρονικό διάστημα έως έξι μήνες, κινητών, αναλώσιμων και μη, τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, και εμπίπτουν στην έννοια του ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού, των μέσων ατομικής προστασίας και των φαρμάκων θα μπορεί να προχωρήσει το κράτος, στην προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας και καταπολέμησης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Αυτή η πρόβλεψη περιλαμβάνεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναρτήθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο (14 Μαρτίου 2020, Αρ. Φύλλου 64). Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, ειδικός νοσοκομειακός εξοπλισμός που εμπίπτει στη διαδικασία επίταξης, ενόψει της έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας, είναι: αναπνευστήρες, κλίνες νοσηλείας, πάγιος εξοπλισμός κλινών, μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών ενδείξεων, κλειστά κυκλώματα αναρρόφησης και αναγκαία ιατροτεχνολογικά προϊόντα συνοδά προς τη λειτουργία αναπνευστήρων.

Ως μέσα ατομικής προστασίας ορίζονται: μάσκες κάθε είδους, μέσα ατομικής προφύλαξης και υγειονομικός ρουχισμός.

Μηχανισμός στήριξης εργαζομένων: Η διαδικασία για την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Επίσης με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας προβλέπονται οι πιστώσεις για την αποζημίωση της χρήσης του προς επίταξη εξοπλισμού και για την εύλογη αποζημίωση των δικαιούχων ως προς τον αναλώσιμο εξοπλισμό. Η αποζημίωση οφείλεται για το χρονικό διάστημα της επίταξης και καταβάλλεται εφάπαξ μετά από τη λήξη της επίταξης ή ανά δίμηνο, αν η επίταξη παρατείνεται πέραν του διμήνου.

Οι επιτασσόμενες ποσότητες αναλώσιμων και μη κινητών πραγμάτων παραδίδονται και αναλαμβάνονται προς διάθεση στο υπουργείο Υγείας. Με απόφαση του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κατανέμονται σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα προς χρήση ή ανάλωση, συμπεριλαμβανομένων όλων των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Υγείας, των διευθύνσεων Υγειονομικών Περιφερειών και των νοσοκομείων.

Καταγραφή αποθεμάτων

Στο μεταξύ, ξεκινάει άμεσα η καταγραφή για την επάρκεια των μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης και διανομής φαρμακευτικών προϊόντων και μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής στην ελληνική επικράτεια, πρέπει να υποβάλλουν εντός προθεσμίας δύο ημερών στοιχεία αποθεμάτων σε χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά διαλύματα και αντισηπτικά μαντηλάκια.

Δηλαδή να γνωστοποιήσουν την ποσότητα των αποθεμάτων (σε τεμάχια για τις χειρουργικές μάσκες και τα αντισηπτικά μαντηλάκια και σε λίτρα για τα αντισηπτικά διαλύματα), την τοποθεσία αποθήκευσης των αποθεμάτων και, ιδίως, τη διεύθυνση και τον ταχυδρομικό κώδικα, τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησης και, ιδίως, την επωνυμία και τον διακριτικό τίτλο, την έδρα, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και τα ειδικότερα στοιχεία επικοινωνίας του νόμιμου εκπροσώπου της. Τα στοιχεία επικαιροποιούνται με δηλώσεις που υποβάλλονται εντός προθεσμίας τριών ημερών από την αρχική και κάθε επόμενη δήλωση.

Η δήλωση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικού συνδέσμου που βρίσκεται στον κεντρικό ιστότοπο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η πρόσβαση γίνεται μέσω των κωδικών πρόσβασης ΓΕΜΗ των υπόχρεων επιχειρήσεων.

Η μη υποβολή ή η υποβολή ανακριβούς δήλωσης επισύρει την αθροιστική επιβολή κυρώσεων ως εξής:

α) κατάσχεση των αναφερόμενων ειδών, στο μέτρο που δεν έχουν δηλωθεί ή έχουν δηλωθεί ανακριβώς και β) διοικητικό πρόστιμο ύψους από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίζεται ως αρμόδια αρχή για τον έλεγχο συμόμρφωσης των υπόχρεων και τη συγκέντρωση και τον έλεγχο των υποβαλλόμενων στοιχείων.

Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ

Ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα θα κάνει τις αγορές του στα σούπερ μάρκετ από τη Δευτέρα, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας. Μάλιστα, θα λειτουργήσουν και υπηρεσίες delivery από τα σούπερ μάρκετ, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν ισχύει μέχρι σήμερα.

Οι κατ’ οίκον παραδόσεις θα γίνονται ακόμη και την Κυριακή. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας στις επιχειρήσεις τροφίμων, κάτι που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που καταρτίστηκε με βάση τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, προβλέπει επίσης πρόσθετα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ –όπως για παράδειγμα πιο αυστηρά μέτρα στους χώρους κοπής τυριών και αποφυγή χρήσης μετρητών στις συναλλαγές.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Με απόφαση του υπουργείου Υγείας σε συνέχεια της δημοσίευσης της ΚΥΑ με αρ Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149/2020, τ.β. ΦΕΚ 855, 13/3/2020, αναφορικά με το μέτρο απαγόρευσης λειτουργίας διαφόρων επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και στο πλαίσιο πρόληψης διασποράς του κορωνοϊού SARS- COV-2, κατά τη λειτουργία των υπεραγορών τροφίμων, αρτοποιείων, κρεοπωλείων, ιχθυοπωλείων, επιχειρήσεων παρασκευής προχείρου γεύματος - μαζικής εστίασης με take away-delivery, υπαίθριων-λαϊκών αγορών, παρακαλούνται οι υγειονομικά υπεύθυνοι των ανωτέρω επιχειρήσεων, όπως μεριμνήσουν για τα κάτωθι:

  1. Εφαρμογή γενικότερων προληπτικών δράσεων• Αποτροπή τηςεισόδουπολλών ατόμων ταυτόχρονα στην επιχείρηση (1 άτομο /10 τετραγωνικά μέτρα, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.
    • Ύπαρξη, σε ευκρινή θέση στις εισόδους και τις εξόδους των καταστημάτων, φιάλης αλκοολούχου διαλύματος (με αντλία έγχυσης και βάση) για την υγιεινή των χεριών, προς χρήση των πελατών.
    • Οι υπάλληλοι να φορούν γάντια και να πλένουν τα χέρια τους μετά την απόρριψη αυτών.
    • Οι υπάλληλοι που εργάζονται στην εφοδιαστική αλυσίδα να φορούν γάντια και προστατευτική μάσκα κατά το άνοιγμα και τη διαχείριση των εμπορευμάτων.
    • Σε επιμέρους τμήματα εντός των υπεραγορών τροφίμων, όπως χώρος κοπής τυριών κ.λ.π να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών.
    • Ο υπάλληλος πίσω από το χώρο κοπής να αφήνει πάνω στο διαχωριστικό, όπου υπάρχει η δυνατότητα, το προς πώληση προϊόν.
    • Κατά τη διάρκεια παραμονής έμπροσθεν των ταμείων να τηρείται 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των πελατών.
    • Σε περίπτωση που τα ταμεία δεν φέρουν προστατευτικό τζάμι μεταξύ πελάτη και ταμία ο πελάτης να απέχει τη μέγιστη εφικτή απόσταση.
    • Αποφυγή χρήσης μετρητών κατά τη συναλλαγή.
    • Εφοδιασμό των αποχωρητηρίων με υγρό σαπούνι, χειροπετσέτες μιας χρήσης, (οι οποίες θα απορρίπτονται σε ποδοκίνητους κάδους πλησίον των νιπτήρων), αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα (περιεκτικότητας 70% σε αλκοόλη).
    • Επιμελής και συχνός καθαρισμός των αντικειμένων κοινής χρήσης.
    Για τους υπαίθριους χώρους αγορών (λαϊκές αγορές) να τηρείται απόσταση δύο (2) μέτρων ανά πελάτη έμπροσθεν του πάγκου εμπορευμάτων.
  2. Οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης για το προσωπικό καθαριότητος• Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να λαμβάνεται για τον συστηματικό, επαρκή και συνεχή αερισμό όλων των χώρων.
  3. • Όλες οι επιφάνειες δάπεδα, πάγκοι, ταμεία, χώροι υγιεινής (δάπεδα, λεκάνες, νιπτήρες κ.λπ.) πρέπει να διατηρούνται καθαρές και να απολυμαίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
    • Πέρα από τις συνήθεις εργασίες καθαρισμού, χρειάζεται συχνός καθαρισμός των λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα, ανελκυστήρες, διακόπτες, βρύσες κλπ) με κοινά καθαριστικά, δηλαδή υγρό σαπούνι και νερό, ή διάλυμα οικιακής χλωρίνης 10% (1 μέρος οικιακής χλωρίνης αραιωμένο σε 10 μέρη νερό) ή αλκοολούχο αντισηπτικό. Σημειώνεται ότι οι εργασίες καθαρισμού πρέπει να γίνονται με χρήση γαντιών και στολή εργασίας.
    • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στον καθαρισμό των αντικειμένων και των επιφανειών με τις οποίες ήρθε σε επαφή άτομο που εμφάνισε συμπτώματα λοίμωξης COVID-19.www.eody.gov.gr (Οδηγίες για τον περιβαλλοντικό καθαρισμό μη υγειονομικών μονάδων που έχουν εκτεθεί στον ιό SARS-CoV-2).
    • Οι πλαστικές σακούλες των κάδων, όταν γεμίζουν, πρέπει να δένονται σφικτά και να απομακρύνονται αμέσως. Τα γάντια μετά τη χρήση τους πρέπει να απορρίπτονται αμέσως στις πλαστικές σακούλες των κάδων απορριμμάτων και να μη γίνονται προσπάθειες καθαρισμού τους, πχ. πλύσιμο των γαντιών μιας χρήσης και επαναχρησιμοποίησή τους.3. Οδηγίες ατομικής υγιεινής προς τους εργαζόμενους και τους πελάτες• Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό.
    • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει
    να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση του μέσα στους κάδους απορριμμάτων.
    • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των εργαζομένων με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης οι οποίες θα απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων. Το πλύσιμο των χεριών πρέπει να γίνεται απαραίτητα μετά την επαφή με αναπνευστικές εκκρίσεις και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Επισημαίνεται ότι τα γάντια δεν αντικαθιστούν το πλύσιμο των χεριών.
    • 'Ατομα με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού να μην προσέρχονται στην εργασία τους μέχρι το πέρας των συμπτωμάτων.
    Τέλος επισημαίνεται για τους χειριστές τροφίμων των επιχειρήσεων εστίασης οι οποίες παραμένουν σε λειτουργία, η εγκύκλιος της Υπηρεσίας μας με αρ. πρωτ. Διγ/ΓΠ/οικ. 14222/28-02-2020, με ΑΔΑ 64ΦΒ465ΦΥΟ-2ΓΓ.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες θα ενημερώσουν αρμοδίως τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της απόφασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ