ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: «Οι στιγμές είναι κρίσιμες, μείνετε σπίτι» - Νέο μήνυμα από την ΓΓΠΠ

Κορωνοϊός: «Οι στιγμές είναι κρίσιμες, μείνετε σπίτι» - Νέο μήνυμα από την ΓΓΠΠ

Επείγουσα ειδοποίηση έστειλε στα κινητά των πολιτών η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον κορωνοϊό, ζητώντας από τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι καθώς «οι στιγμές είναι κρίσιμες». 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προτρέπει τον κόσμο να περιορίσει τις μετακινήσεις του και να αποφύγει μέρη με συγχρωτισμό.

«Όσο περισσότερο απομονωθούμε, τόσο θα καθυστερήσουμε τη διασπορά», σημειώνεται.

Το μήνυμα του «112» επαναλαμβάνεται και στα αγγλικά.

Δείτε το μήνυμα:

90307421 2512349012360371 3702915692153012224 n

Η ειδοποίηση έρχεται λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις νέες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας με τα νέα κρούσματα.

Όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται στους πέντε.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο κατέληξε ακόμη ένας άνδρας, σήμερα, Δευτέρα, καθώς είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ενώ η μέση ηλικία όλων όσων κατέληξαν ήταν 68 έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 67χρονο από την Αθήνα.

Την ίδια ώρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 387 καθώς καταγράφηκαν 35 νέα κρούσματα. Τα 60 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 70 ασθενείς, οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία. Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

«Για κάθε 5 που είναι πολύ σοβαρά άρρωστοι, άλλοι 95 έχουν είτε την ήπια είτε την μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου» σημείωσε.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 4.900 εργαστηριακά δείγματα.

Οδηγίες για όσους δεν έχουν «έξυπνο κινητό»

Όσοι δεν έχουν «έξυπνα» τηλέφωνα πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα του 112 ώστε να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις με SMS, ή με φωνητικά μηνύματα σε κινητά και σταθερά.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ (www.civilprotection.gr/el) και στην πλατφόρμα του 112 και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για κάθε περίπτωση.

Οι οδηγίες αφορούν πρώτον τους κατόχους «έξυπνων κινητών», οι οποίοι πρέπει να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις πατώντας την ένδειξη που αναφέρει «ορισμένες ρυθμίσεις», η οποία τους βγάζει στην επόμενη σελίδα, όπου υπάρχουν όλοι οι τύποι των κινητών και τους καθοδηγεί λεπτομερώς.

Πηγαίνουν στην ένδειξη «εγγραφή» της πλατφόρμας και συμπληρώνουν τα στοιχεία και τον τρόπο που επιθυμούν να ενημερώνονται.

Τι είναι το 112

Το 112 αποτελεί μια ολοκληρωμένη υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης, η οποία περιλαμβάνει εισερχόμενο και εξερχόμενο σκέλος και χρησιμοποιείται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, ο πολίτης μπορεί να καλέσει το 112 σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Όσον αφορά το εξερχόμενο σκέλος, η υπηρεσία επιτρέπει την προειδοποίηση των πολιτών σε περιπτώσεις φυσικών, τεχνολογικών και άλλων καταστροφών με την αποστολή μηνυμάτων μέσω διαφόρων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας.

Το 112 λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Αν η περιοχή του συμβάντος δεν καλύπτεται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του καλούντος, η κλήση προς το 112 πραγματοποιείται μέσω άλλων δικτύων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ