ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Με πλοίο από την Ανκόνα ο επαναπατρισμός Ελλήνων από την Ιταλία

Κορωνοϊός: Με πλοίο από την Ανκόνα ο επαναπατρισμός Ελλήνων από την Ιταλία
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Για αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου στις 17:30, προγραμματίστηκε η αναχώρηση του επιβατηγού πλοίου Cruise Olympia από το λιμάνι της Ανκόνα προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα για την επιστροφή στη χώρα όσων Ελλήνων πολιτών επιθυμούν να επαναπατρισθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη.

Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη παρακαλεί όσους εξ' αυτών δεν έχουν ακόμη ενημερώσει την Αρχή, να επικοινωνήσουν μαζί τους προκειμένου να συμπεριληφθούν στους σχετικούς καταλόγους.

«Κατά την μετάβασή τους στην Ανκόνα θα πρέπει να έχουν μαζί τους για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται, το έντυπο της autodichiarazione συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο με την ένδειξη ότι επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται, κατά την επιβίβαση στο πλοίο πρέπει να φέρουν ισχυρό διαβατήριο η ταυτότητα ελληνική με λατινικούς χαρακτήρες. Ομοίως θα πρέπει κατά την άφιξη τους στην Ελλάδα να τεθούν σε κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες προς προστασία των ιδίων, των οικείων τους και της δημόσιας υγείας. Προς τούτο θα υπογράψουν έντυπο συναφούς δηλώσεως το οποίο θα τους δοθεί εν πλω.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 00393397511631 ή να στέλνουν μήνυμα ηλεκτρονικό στο grcon.rom@mfa.gr του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας Ρώμης.

Ειδικές πτήσεις για την επιστροφή Ελλήνων από Ισπανία - Πολωνία

Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, προς τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ισπανία, κυρίως φοιτητές Erasmus και τουρίστες, και οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον τους για επιστροφή στην Ελλάδα και έχουν καταγραφεί στους καταλόγους που έχει καταρτίσει, ότι πρόκειται να οργανωθούν τρεις ειδικές πτήσεις της Aegean Airlines.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • 1η πτήση: Α3-4701 από Μαδρίτη προς Αθήνα το Σάββατο 21 Μαρτίου, με ώρα αναχώρησης 16:00 ώρα Ισπανίας.
  • 2η πτήση: Α3-4703 από Μαδρίτη προς Αθήνα την Κυριακή 22 Μαρτίου, με ώρα αναχώρησης 16:00 ώρα Ισπανίας.
  • 3η πτήση: Α3-4713 από Βαρκελώνη προς Αθήνα επίσης την Κυριακή, με ώρα αναχώρησης 16:50 ώρα Ισπανίας.

Επίσης, η πρεσβεία απευθύνει έκκληση προς τους ενδιαφερόμενους, κυρίως σε όσους διαμένουν μακριά από Μαδρίτη και Βαρκελώνη, να αρχίσουν να συγκεντρώνονται στις πόλεις αυτές.

Επίσης, απευθύνει παράκληση για μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή μέχρι οχτώ κιλά, ανά επιβάτη.

Σε ό,τι αφορά τη μετακίνησή τους εντός Ισπανίας προς Μαδρίτη και Βαρκελώνη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εφοδιασθούν με τη βεβαίωση από την ιστοσελίδα της Πρεσβείας.

Τέλος, στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη υπενθυμίζεται ότι κατά την άφιξη στην Ελλάδα, ισχύει η υποχρέωση αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για 14 ημέρες.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://www.mfa.gr/spain/presveia/news/anakoinose-tes-presbeias-tes-elladas-gia-tis-pteseis-epanapatrismou.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗ