ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Έφτασε στην Πάτρα το πλοίο με τους Έλληνες πολίτες από την Ιταλία

Κορωνοϊός: Έφτασε στην Πάτρα το πλοίο με τους Έλληνες πολίτες από την Ιταλία
CNN Greece

Με καθυστέρηση περίπου τριών τετάρτων έφτασε στην Πάτρα το πλοίο με τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονταν στην Ιταλία και ήθελαν να επιστρέψουν στη χώρα, καθώς η άφιξη ήταν προγραμματισμένη για τις 9 το βράδυ της Κυριακής. 

Συνολικά μετέφερε από την Ανκόνα 244 Έλληνες από διάφορα μέρη της Ιταλίας, εκ των οποίων οι 137 αποβιβάστηκαν το απόγευμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και οι υπόλοιποι 107 στο λιμάνι της Πάτρας.

Στο χώρο πέρασαν τα δύο λεωφορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, που θα μεταφέρουν στην Αθήνα όσους από τους ταξιδιώτες δεν διαθέτουν μέσο μετακίνησης.

Στο λιμάνι της Πάτρας βρέθηκε και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παροχή των απαραίτητων πληροφοριών, σύμφωνα με το patrastimes.gr.

Τέσσερις έχουν δηλώσει τόπο παραμονής την Πάτρα και σύμφωνα με το tempo24.news, για αυτούς το σχέδιο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) προβλέπει, μεταφορά στο σπίτι τους με όχημα, στο οποίο θα βρίσκεται μόνο ο οδηγός και ένας από τα άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την άφιξη στην Ελλάδα για όλους όσους επαναπατρίζονται, ισχύει η υποχρέωση αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για 14 ημέρες.

Τις προσπάθειες επαναπατρισμού συντονίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών μαζί με τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά. Για τον σκοπό αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρίσκεται σε στενή συνεργασία και διαρκή επαφή με τους ομολόγους του τις τελευταίες ημέρες για να διευκολυνθούν οι επιστροφές και ο επαναπατρισμός των Ελλήνων πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ