Κεκλεισμένων των θυρών οι Ακολουθίες στις Ορθόδοξες Εκκλησίες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Κεκλεισμένων των θυρών γίνονται από την 21 Μαρτίου 2020, οι Θείες Λειτουργίες σε όλους τους ναούς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.Τη σχετική εντολή έδωσε σήμερα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ μετά την σχετική απόφαση της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης για τους χώρους λατρείας, ανεξαιρέτως όλων των θρησκειών.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου απευθύνει θερμή έκκληση στους πιστούς να προσεύχονται από τα σπίτια τους και να ακολουθούν όλες τις οδηγίες για την προστασία τους που δίνει το Αιγυπτιακό Κράτος. Καλεί δε το ποίμνιο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, κληρικοί και λαϊκοί, να συστρατευθούν όλοι μαζί για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Σε ανάλογη κίνηση προέβει και ο Κόπτης Πατριάρχης Θεόδωρος, ο οποίος κάλεσε τους πιστούς της Κοπτικής Εκκλησίας να προσεύχονται από τις οικίες τους.

Με την ίδια απόφαση της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης ανάλογες θα είναι οι δραστηριότητες και στα Μουσουλμανικά τεμένη. Τις τελευταίες μέρες άλλωστε είχε περιοριστεί ο χρόνος της προσευχής ακόμη και τις Παρασκευές στα δεκαπέντε λεπτά.

Διαβάστε επίσης