ΕΛΛΑΔΑ

Σαρώνει η γρίπη- Προσλήψεις για ΜΕΘ ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σαρώνει η γρίπη- Προσλήψεις για ΜΕΘ ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ
EUROKINISSI

Έξι ακόμη νεκρούς από επιπλοκές της γρίπης καταγράφει το ΚΕΕΛΠΝΟ ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό από την αρχή της φετινής επιδημαίας στους 71.

Δύο ασθενείς που απεβίωσαν, βρισκόταν εκτός εντατικής. Επισημαίνεται πως οι ηλικίες των ατόμων που πέθαναν , είναι άτομα μεταξύ 45 έως 55 χρόνων, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτίμηση των επιστημόνων για την επιθετική μορφή της γρίπης εφέτος.

Σε ΜΕΘ σήμερα νοσηλεύονται 123 άτομα, ενώ από την αρχή που ξέσπασε το κύμα της εποχικής γρίπης, από την Εντατική έχουν περάσει 269 άνθρωποι. Από τους 123 ασθενείς, τουλάχιστον 15 είναι ανήλικοι, από μερικών μηνών έως 16 ετών.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Παιδείας έχει εκδώσει εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία όσοι μαθητές εμφανίσουν συμπώματα γρίπης στο σχολείο, πρέπει να παραμένουν απομονωμένοι έως ότου τους παραλάβουν οι γονείς τους.

Προσλήψεις –ανάσα για το σύστημα Υγείας

Στο μεταξύ, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ η προκήρυξη για την πρόσληψη (με διετείς συμβάσεις) των 400 νοσηλευτών και των 100 γιατρών που θα στελεχώσουν κυρίως τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Η είδηση αυτή, έρχεται ως ανάσα σε ένα εξαιρετικά επιβαρυμένο σύστημα την ώρα που 200 κλίνες ΜΕΘ είναι κλειστές εξαιτίας υποστελέχωσης και την ώρα που η γρίπη, καταλαμβάνει 1 στους 3 κλίνες στην Εντατική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ