Ένταση στην Πάτρα: Φοιτητές αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες του Πανεπιστημίου
Πηγή: ΙΝΤΙΜΕ

Ένταση προκλήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών όταν, σύμφωνα με την πρύτανη, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, «μία ομάδα φοιτητών που διαμένει στην φοιτητική εστία αντιδρά στην εκκένωσή της», βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης που αφορά στη λήψη μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα πάντα με την πρύτανη, «υπήρξε πρόβλεψη για ορισμένες ομάδες, όπως για παράδειγμα αλλοδαποί φοιτητές, οι οποίοι διαμένουν στην εστία και δεν μπορούν να φύγουν, να διαμείνουν σε ξενοδοχείο».

Σχετικά με τα όσα συνέβησαν, η Βενετσάνα Κυριαζοπούλου ανέφερε σε ανακοίνωσή της προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας: «Σήμερα, ήρθε φοιτήτρια που διαμένει στην εστία, ως εκπρόσωπος όλων των φοιτητών, στην οποία εξήγησα λεπτομερώς το σοβαρό πρόβλημα που εγκυμονεί για λόγους υγείας η συνάθροιση των φοιτητών στην εστία και ότι οι αποφάσεις των υπουργείων λαμβάνονται ανάλογα με τις καθημερινές εξελίξεις για το καλό όλων μας.

Παρ' όλα αυτά, ομάδα 20-25 ατόμων, που βρίσκονταν στην είσοδο του Πανεπιστημίου Πατρών, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο ασφάλειας, όταν με είδαν να εξέρχομαι, προκειμένου να μεταβώ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, μου επιτέθηκαν λεκτικά και ένας εκ των φοιτητών σωματικά, εμποδίζοντάς με να μπω στο αυτοκίνητο».

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την πρύτανη, «περικύκλωσαν το αυτοκίνητό μου και δεν μου επέτρεψαν να φύγω, μη τηρώντας καμία απόσταση μεταξύ τους».

Διαβάστε επίσης
Σε τουριστικά καταλύματα οι φοιτητές των εστιών

Η απάντηση των φοιτητών

Από την πλευρά του, ο φοιτητές που μένουν σε εστίες, σε ανακοίνωση τους κάνουν λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και αλλοίωσης της πραγματικότητας.

Η ανακοίνωση:

«Θεωρούμε απαράδεκτη την πρόσφατη ανακοίνωση και στάση της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών γύρω από τα γεγονότα που συνέβησαν σήμερα το πρωί με αφορμή το ολικό και πανελλαδικό κλείσιμο των εστιών με πρόσχημα την "εθνική ασφάλεια". Η κ. Κυριαζοπούλου κάνει λόγο για μειοψηφίες φοιτητών που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Επειδή ακριβώς αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα της κατάστασης κρίνουμε επικίνδυνη τη μεταφορά εκατοντάδων φοιτητών προς όλη την επικράτεια και ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Για όλα τα παραπάνω επικοινωνήσαμε και με το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ που εξέφρασε συμφωνία με το ότι μια μαζική μετακίνηση θέτει σε κίνδυνο συνολικά τη δημόσια υγεία. Κανένας φοιτητής δεν επιτέθηκε , κανένας φοιτητής δεν προπηλάκισε κανέναν. Μάλιστα, ο ΣΟΦΕΠΠ αρχικά επικοινώνησε με την Πρυτανεία μέσω αντιπροσωπείας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Απ’ την στιγμή που δεν υπήρξε απάντηση σχεδόν σε κανένα από τα αιτήματα μας και ύστερα από μια πολύ σύντομη συζήτηση αιτηθήκαμε να έρθουμε ξανά σε επικοινωνία μαζί της την οποία αρνήθηκε. Είναι υποκριτικό από μεριά της να καταφεύγει σε ψευδείς δηλώσεις για τη στάση των φοιτητών αναφέροντας μάλιστα ότι δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής την ίδια ώρα που στην εστία δεν τηρείται ΚΑΝΕΝΑ μέτρο και ενώ η ίδια δεν παίρνει καμία θέση για το γεγονός ότι εκατοντάδες φοιτητές θα αποτελέσουν κινητές βόμβες μετάδοσης του ιού σε όλη τη χώρα!».

apofasi

aitimata

Διαβάστε επίσης