ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Πληροφορίες για 20ο νεκρό στη χώρα μας

Κορωνοϊός: Πληροφορίες για 20ο νεκρό στη χώρα μας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη ένα άτομο έχασε τη ζωή του στη χώρας από τον κορωνοϊό, συνολικά το 20ο. Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως από το υπουργείο Υγείας, ενώ αναμένεται η καθιερωμένη ενημέρωση των 18:00. 

Σύμφωνα με πηγές, το 20ο θύμα είναι μία 40χρονη γυναίκα και έχασε τη ζωή της στην Καρδίτσα.

Νωρίτερα σήμερα έγιναν γνωστοί οι θάνατοι ακόμη δύο ατόμων, μία ηλικιωμένης και ένος 64χρονου που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ηλικιωμένη, η οποία «έφυγε» από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας, είχε υποκείμενα νοσήματα. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για τον άνδρα, ο οποίος δεν έπασχε από κάποιο νόσημα. Οι δύο αυτοί νέοι θάνατοι ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 19.

695 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Στα 695 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας καθώς υπάρχουν 71 νέα κρούσματα.

Ακόμη 114 άτομα νοσηλεύονται, ενώ 35 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 74% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενα νοσήματα.

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας είπε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έχουν προσβληθεί 8.000 με 10.000 πολίτες.

Ακόμη επεσήμανε πως το νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα αργήσει. «Χρειαζόμαστε χρόνο», είπε και συνέχισε:

«Σέβομαι τον βουβό πόνο αυτών που έχουν κρούσμα στο σπίτι και πρέπει να απομονώνονται όπως και αυτών που έχουν κρούσμα στο νοσοκομείο και πρέπει να είναι δίπλα τους».

Όσο αφορά τα παιδιά είναι ελαφρά τα κρούσματα έχουμε ένα 3-4% εκ των οποίων έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι έχει παρατηρηθεί πως μερίδα ατόμων που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό έχει χάσει το αίσθημα της όσφρησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ