ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας δεκάδες επαναπατρισθέντες από την Τουρκία

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας δεκάδες επαναπατρισθέντες από την Τουρκία
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Συνολικά 33 άτομα επαναπατρίστηκαν σήμερα, Πέμπτη, από την Κωνσταντινούπολη, με ειδική πτήση.

Μόλις αφίχθηκαν μεταφέρθηκαν στο κεντρικό ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο όπου είχαν μεταφερθεί και οι επαναπατρισθέντες από την Ισπανία.

Στο σημείο θα πάει αντιπροσωπεία του ΕΟΔΥ για να λάβει δείγμα από κάθε έναν εξ αυτών που στη συνέχεια θα εξεταστεί για κορωνοϊό.

Οι 33 εν λόγω πολίτες θα παραμείνουν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους, και στη συνέχεια και ανάλογα με το εάν είναι θετικοί ή όχι θα μπορέσουν να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο.

Κορωνοϊός - Αχτίδα αισιοδοξίας από Τσιόδρα, «δεν έχουμε την εικόνα της Ιταλίας»

Να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθείται για όλους όσοι θα επαναπατριστούν από χώρα του εξωτερικού.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των 263 ατόμων που είχαν φτάσει στην Ελλάδα από την Ισπανία και συγκεκριμένα από τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, οι 21 είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εκ των 21 οι 20 δεν είχαν παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα, ενώ ο άλλος ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται πλέον στους 892, ενώ 26 άτομα που νοσούσαν από κορωνοϊό έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ