ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Συμβουλές και οδηγίες για ασθενείς που είναι στο σπίτι

Κορωνοϊός: Συμβουλές και οδηγίες για ασθενείς που είναι στο σπίτι
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας έχει δώσει οδηγίες και σε όσους θα περάσουν τον κορωνοϊό στο σπίτι τους, λέγοντας ότι είναι σημαντική ή τακτική επικοινωνία με τον γιατρό, «να μένουν σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο που θα χρησιμοποιείται μόνο από αυτούς. Η φροντίδα αυτού που έχει συμπτώματα θα πρέπει να γίνεται μόνο από ένα άτομο που δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου», τόνισε.

Ενώ πρόσθεσε «να περιορίζει ο ασθενής τις μετακινήσεις στο σπίτι. Αν υπάρχει μάσκα να τη φοράει αυτός που φροντίζει εκείνον που νοσεί» και αν δεν υπάρχει μάσκα θα μπορεί να χρησιμοποιεί ένα μαντήλι που θα αφαιρείται και θα πλένεται σε υψηλή θερμοκρασία.

Επίσης, τόνισε ότι είναι σημαντικό το πλύσιμο των χεριών μετά από κάθε επαφή με τον ασθενή, αλλά και πριν και μετά από όλο τον κύκλο εργασιών στο σπίτι. Από το μαγείρεμα, τη χρήση τουαλέτας το πλύσιμο των κλινοσκεπασμάτων.

Τέλος ο κ.Τσιόδρας αναφέρθηκε και στη απολύμανση των επιφανειών η οποία όπως είπε μπορεί να γίνεται με διάλυμα που περιέχει 4 κουταλάκια του τσαγιού χλωρίνη σε ένα λίτρο νερό.

«Ακόμα και άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι μπορεί να έχουν μολυνθεί χωρίς να το γνωρίζουν. Είναι σημαντικό να τηρούνται οι 14 μέρες καραντίνας για μέλη της οικογένειας», ώστε να μην διασπείρουν τον κορωνοϊό με μετακινήσεις εκτός σπιτιού, τόνισε.

22489003


ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Δημ. Φραγκουλιώτης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ