ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Απομακρύνονται από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι αρνητικοί στον ιό

Κορωνοϊός: Απομακρύνονται από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι αρνητικοί στον ιό
ΙΝΤΙΜΕ

Σε καραντίνα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παραμένουν οι 119 επιβαίνοντές του που διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ δύο ακόμη νοσηλεύονται.

Εκ των συνολικά 382 επιβαινόντων, δηλαδή, οι 121 ήταν θετικοί και οι υπόλοιποι αρνητικοί. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ελήφθη νέο δείγμα από τα δύο άτομα που το δείγμα τους είχε κριθεί ακατάλληλο και τα δύο είναι αρνητικά στον ιό.

Οι 119 θετικοί που παραμένουν στο πλοίο, θα είναι σε καραντίνα για 14 ημέρες, ενώ οι αρνητικοί θα μεταφερθούν μέχρι αργά σήμερα, Παρασκευή, το βράδυ σε ξενοδοχεία της Αττικής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι θα μεταφερθούν σε τρεις διαφορετικές ομάδες σε τρία ξενοδοχεία, όπου και θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Σχετικώς με τους νοσούντες, διαβεβαίωσε πως είναι καλά στην υγεία τους και σχεδόν στο σύνολό τους είναι ασυμπτωματικοί.



59 οι νεκροί στην Ελλάδα

Συνολικά 59 είναι οι νεκροί στη χώρα μας από κορωνοϊό, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 1.613.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωρήτης Τσιόδρας, γνωστοποίησε πως 335 εκ των κρουσμάτων σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 563 θεωρούνται σχετικά με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Διασωληνωμένα είναι 91 άτομα, 23 εκ των οποίων γυναίκες. Η μέση ηλικία των διασωληνώμενων είναι τα 66 έτη. Το 70% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Ένδεκα άτομα έχουν βγει από τις ΜΕΘ και η μέλη ηλικία τους είναι τα 66 έτη.

Όσον αφορά στους θανόντες, οι 44 είναι άνδρες και οι 15 γυναίκες. Η μέση ηλικία τους είναι τα 71 έτη και το 95% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένος.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ