ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Συγκινητικό βίντεο μέσα από το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης

Κορωνοϊός: Συγκινητικό βίντεο μέσα από το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης
Capture/Facebook

Ένα συγκινητικό βίντεο κυκλοφορεί στα social media, το οποίο έρχεται από την «καρδιά» του Μαμάτσειου νοσοκομείου στην Κοζάνη, που έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία τουκορωνοϊού.

Κορονοϊός: Συγκινητικό βίντεο μέσα από το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης

Το βίντεο δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο facebook, o διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Στέλιος Λαμπρόπουλος γράφοντας: «Μένουμε σπίτι! Υγεία, υπομονή, αισιοδοξία! ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ Νοσοκομείο Κοζάνης».

Μακάβριο ρεκόρ

Συνολικά δέκα θάνατοι από κορωνοϊό κατεγράφησαν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του περασμένου 24ωρου, με τον συνολικό αριθμό των θανόντων να είναι πλέον 63. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ανακοίνωσε έξι νεκρούς, ωστόσο ακόμη τέσσερις ασθενείς εξέπνευσαν τις επόμενες ώρες. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ θανάτων εντός μίας ημέρας.

Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, κατέληξε μία 89χρονη γυναίκα από την Πτολεμαΐδα, που νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Συγγενικό πρόσωπο της θανούσας έχει, επίσης, βρεθεί θετικό στον ιό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ένας άνδρας 68 ετών που νοσηλευόταν στο Αττικό φέρεται να είναι το δεύτερο θύμα, ενώ το τρίτο είναι μία γυναίκα από την Κοζάνη.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο kozanimedia, ήταν μία 85χρονη γυναίκα από την περιοχή Δαμασκηνιά, η οποία νοσηλευόταν από τις 19 Μαρτίου αλλά δυστυχώς κατέληξε.

Τέλος, ένας 41χρονος άνδρας με σοβαρό υποκείμενο νόσημα υπέκυψε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ θετική στον ιό είναι και η σύζυγός του, σύμφωνα με το tempo24.gr.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχονται σε 1.613, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Τσιόδρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ