ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Ομόφωνα προφυλακιστέος ο 48χρονος που πυροβόλησε δύο 16χρονους πρόσφυγες

Χίος: Ομόφωνα προφυλακιστέος ο 48χρονος που πυροβόλησε δύο 16χρονους πρόσφυγες
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος στις δικαστικές φυλακές της Χίου ο 48χρονος από το χωριό Χαλκειός, που το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης πυροβόλησε με την κυνηγετική καραμπίνα του και τραυμάτισε δύο 16χρονους Σύρους πρόσφυγες που βρισκόταν μέσα στο θερμοκήπιό του.

Ο 48χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος είχε πυροβολήσει και παλαιότερα, ισχυριζόμενος ότι ομάδα μεταναστών είχαν επιτεθεί στον ηλικιωμένο πατέρα του μέσα στο ίδιο θερμοκήπιο, υπόθεση για την οποία είχε κριθεί τότε αθώος.

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, έχουν επίσης συλληφθεί στη Χίο, τέσσερις ανήλικοι αλλοδαποί, με τις κατηγορίες, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κλοπής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, «οι συλληφθέντες αλλοδαποί, δρώντας από κοινού με έτερους αλλοδαπούς αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, μπήκαν σε αγρόκτημα του 48χρονου, προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν οπωροκηπευτικά προϊόντα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ