ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση ελικοπτέρου: Εντοπίστηκε η σορός και του τρίτου αξιωματικού

Πτώση ελικοπτέρου: Εντοπίστηκε η σορός και του τρίτου αξιωματικού

Τη σορό του υποπλοίαρχου Αναστάσιου Τουλίτση εντόπισαν το πρωί της Παρασκευής τα σωστικά συνεργεία που μετείχαν στις έρευνες που άρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας. 

Ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, κυβερνήτης του ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού εντοπίστηκε νεκρός, μία μέρα μετά την συντριβή του στη νήσο Κίναρο.

Η σορός εντοπίσθηκε στη στεριά, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν και οι σοροί του υποπλοιάρχου Αναστασίου Πανανά και του ανθυπασπιστή Ελευθερίου Ευαγγέλου. Τα σωστικά συνεργεία ξεκίνησαν τη διαδικασία περισυλλογής της σορού. Η περισυλλογή των σορών των άλλων δύο μελών του πληρώματος έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς τους με ελικόπτερο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Το ελικόπτερο τύπου Agusta Bell είχε απονηωθεί από τη φραγάτα "Νικηφόρος Φωκάς". Το στίγμα του χάθηκε στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Τα συντρίμμια του βρέθηκαν λίγο μετά τις 8 το πρωί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση το ελικόπτερο Augusta Bell επιχειρούσε στο πλαίσιο άσκησης χαμηλή πτήση για τον εντοπισμό αντικειμένων εδάφους. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το ελικόπτερο προσέκρουσε σε βράχο ύψους 200 μέτρων που υπάρχει στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο Augusta Bell που έπεσε ήταν αυτό στο επεισόδιο των Ιμίων, καθώς τα συγκεκριμένα ελικόπτερα θεωρούνται από τα καλύτερα που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό.

Αρμόδια επιτροπή έχει ήδη αναλάβει το έργο της διερεύνησης των ακριβών αιτίων του δυστυχήματος.

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κατόπιν τούτου, οι σημερινές ορκωμοσίες των νεοσύλλεκτων θα πραγματοποιηθούν με τα όπλα υπό μάλης και δεν θα γίνουν παρελάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο πιλότων του ελικοπτέρου που συνετρίβη

Πάρις Καρβουνόπουλος: Τα πιθανά αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου

Συντριβή ελικοπτέρου: Ο πατέρας του Κ. Πανανά στο CNN Greece

Αμφισβητεί η Άγκυρα τις έρευνες για το ελικόπτερο που έπεσε στην Κίναρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ