ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Διευθύντρια ΜΕΘ «Ευαγγελσμού»: Αποσωληνώνονται καθημερινά ασθενείς

Κορωνοϊός - Διευθύντρια ΜΕΘ «Ευαγγελσμού»: Αποσωληνώνονται καθημερινά ασθενείς
INTIME NEWS

«Ο κορωνοϊός είναι μια ασθένεια πάρα πολύ δύσκολη εκτός από άγνωστη», υπογράμμισε την Τετάρτη η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η κυρία Κοτανίδου σημείωσε πως «καθημερινά αποσωληνώνονται ασθενείς».

«Τα δεδομένα που είχαμε από τα υπόλοιπα κράτη ήταν πολύ δυσοίωνα για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τους νοσηλευόμενους εκεί μέσα. Παρά τη δύσκολη ασθένεια, έχουμε καταφέρει και καθημερινά δίνοντας τη μάχη 24 ώρες το 24ωρο καταφέρνουμε να σώζουμε κάποιες ζωές», πρόσθεσε.

«Σε όλες τις ΜΕΘ της χώρας αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση. Στο τέλος θα μπορέσουμε να κάνουμε έναν απολογισμό και να δούμε με τι επιτυχία αντιμετωπίσαμε αυτό το θανατηφόρο νόσημα», ανέφερε – μεταξύ άλλων – η Αναστασία Κοτανίδου.



Συνολικά 83 είναι οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος γνωστοποίησε επιπλέον 52 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον στα 1.884. Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε αυστηροποίηση των μέτρων ενόψει Πάσχα, με ενδελεχείς ελέγχους σε διόδια και λιμάνια.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, το 57% του συνόλου των κρουσμάτων είναι άνδρες. 509 ασθενείς σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 708 έχουν σχέση με άλλον ασθενή.

Οι διασωληνωμένοι είναι 84, με τη μέση ηλικία τους να είναι τα 67 έτη. Το 77% εξ αυτών έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Εκ των θανόντων, οι 23 είναι γυναίκες, η μέση ηλικία τους τα 74 έτη, ενώ των 87% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν προχωρημένης ηλικίας.

Οι ασθενείς που έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ είναι 14. Συνολικά στην Ελλάδα έχουν ληφθεί 32.528 κλινικά δείγματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ