ΕΛΛΑΔΑ

Απολύμανση: Κρατάμε μόνοι μας τον χώρο μας καθαρό

Απολύμανση: Κρατάμε μόνοι μας τον χώρο μας καθαρό

Τη χρονική περίοδο που διανύουμε, η ανάγκη να ζούμε και να εργαζόμαστε σε χώρους πραγματικά καθαρούς δεν είναι μόνο ισχυρή, αλλά ταυτόχρονα επιτακτική, τόσο για να προστατεύουμε εμάς τους ίδιους, όσο και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αυτός είναι ο λόγος που τις τελευταίες εβδομάδες, όλο και περισσότεροι ειδικοί τονίζουν συνεχώς τη σημασία της απολύμανσης για τους χώρους του σπιτιού, αλλά και του γραφείου -στις περιπτώσεις που η τηλεργασία δεν είναι εφικτή.

Πώς μπορούμε όμως να απολυμαίνουμε μόνοι μας τους χώρους που χρησιμοποιούμε καθημερινά τώρα που μένουμε σπίτι; Με μια πληθώρα δημοσιευμάτων που περιλαμβάνουν συμβουλές καθαριότητας να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αυτό το διάστημα, είναι σίγουρα σημαντικό να είμαστε καλά και σωστά ενημερωμένοι, ούτως ώστε να μπορούμε να προστατέψουμε το σπίτι μας από τους ιούς.

Απολύμανση και προστασία. Αυτές είναι οι δύο λέξεις που αξίζει να έχουμε υπόψη μας τη δύσκολη αυτή περίοδο, ώστε να «θωρακίσουμε» την υγεία αλλά και τους χώρους μας.

Ιδού όλα όσα αξίζει να γνωρίζουμε, προκειμένου να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προφυλάξουμε τους εαυτούς και τις οικογένειές μας και να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης μικροβίων και ιών.

kl2

Η σημασία της πρόληψης και η επιλογή των κατάλληλων απολυμαντικών

Προκειμένου να μπορούμε να κρατήσουμε καθαρό από μικρόβια και ιούς το σπίτι μας, είναι σημαντικό να εξοπλιστούμε καταλλήλως. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχουμε πάντα στο σπίτι ή τον χώρο εργασίας μας απολυμαντικά προϊόντα οικιακής χρήσης για κάθε επιφάνεια. Έχει μεγάλη σημασία, δηλαδή, να δρούμε προληπτικά, ούτως ώστε να περιορίζουμε τη μετάδοση του ιού. Διότι ακόμη και αν εργαζόμαστε από το σπίτι, χρειάζεται συχνά να βγούμε εκτός, για να επισκεφτούμε το σούπερ μάρκετ, το φαρμακείο ή για να ασκηθούμε. Κάθε φορά που επιστρέφουμε στο σπίτι, λοιπόν, μεταφέρουμε σε όλους τους χώρους μικρόβια.

Για αυτό πρέπει να έχουμε πάντα δίπλα μας τον κατάλληλο απολυμαντικό «εξοπλισμό». Και προκειμένου να είμαστε σε θέση να απολυμαίνουμε τις επιφάνειες του σπιτιού από όλους τους γνωστούς τύπους μικροβίων, είναι σημαντικό να στραφούμε σε προϊόντα που έχουν εγκεκριμένη απολυμαντική δράση, όπως για παράδειγμα η Χλωρίνη.

kl3

Άλλο καθαριότητα και άλλο απολύμανση

Για να καταφέρουμε να προστατέψουμε αποτελεσματικά το σπίτι μας από τους ιούς, βέβαια, είναι σημαντικό να μην συγχέουμε την καθαριότητα με την απολύμανση. Καθαρίζοντας το σπίτι μας με απλά προϊόντα, δεν απομακρύνουμε τα μικρόβια αλλά μόνο τη βρομιά. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να κάνουμε απολύμανση, δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε Xλωρίνη.

Γιατί; Διότι τα προϊόντα με χλώριο απολυμαίνουν σε δευτερόλεπτα. Για την ακρίβεια, η Χλωρίνη Klinex εξουδετερώνει το 99,9% των μικροβίων και το βασικό της συστατικό, το υποχλωριώδες νάτριο, είναι το πιο ισχυρό απολυμαντικό ευρείας χρήσης. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), συνιστά τη χρήση προϊόντων με ποσοστό τουλάχιστον 0,5% υποχλωριώδους νατρίου για την απολύμανση επιφανειών από ιούς και την πρόληψη ειδικών κινδύνων, μεταξύ των οποίων και ασθένειες που προέρχονται από ιούς, όπως ο Η5Ν1 και ο Η1Ν1.

Δίνοντας έμφαση στα πιο «επικίνδυνα» σημεία

Τέλος, μία από τις πλέον σημαντικές συμβουλές σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματική απολύμανση των χώρων μας, σχετίζεται με τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση των μικροβίων από τα πλέον «επικίνδυνα» σημεία. Πρόκειται ουσιαστικά για τα αντικείμενα ή τις επιφάνειες που χρησιμοποιούμε πιο συχνά, στο σπίτι ή το γραφείο.

Τα τραπέζια, οι τουαλέτες, οι διακόπτες τοίχου, οι πάγκοι της κουζίνας, τα πόμολα, τα πληκτρολόγια υπολογιστών και φυσικά, το πάτωμα του σπιτιού μας, αποτελούν συχνά εστίες μικροβίων. Τα καλά νέα είναι πως το υποχλωριώδες νάτριο -που περιέχουν τα απολυμαντικά προϊόντα, όπως εκείνα της Χλωρίνης Klinex- δρα σε λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που έρχεται σε επαφή με τη βρομιά και τα μικρόβια. Ένα καθαριστικό σπρέι γενικής χρήσης με χλωρίνη και η κλασική χλωρίνη με την παχύρευστη σύνθεση, μπορούν συνεπώς να αποτελέσουν σημαντικούς «συμμάχους» στη μάχη μας κατά των μικροβίων, την περίοδο που διανύουμε.

Όσο για το κάθε πότε είναι καλό να καθαρίζουμε το σπίτι και να χρησιμοποιούμε απολυμαντικά προϊόντα οικιακής χρήσης, ενδεχομένως έως και τρεις φορές την εβδομάδα αυτή την εποχή και ειδικότερα, αν δεν ζούμε μόνοι στο σπίτι.

kl4

Με όποιον τρόπο και αν επιλέξετε να προστατέψετε το σπίτι σας, να θυμάστε ότι το πρώτο βήμα της σωστής υγιεινής των χώρων είναι ο καθαρισμός. Και προκειμένου να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική η απολύμανση του σπιτιού και να αποφύγετε τη μετάδοση μικροβίων, πρέπει πρώτα να απομακρύνετε τη σκόνη και τη βρομιά από κάθε επιφάνεια.

Διότι όπως σε κάθε δύσκολη στιγμή, έτσι και σε αυτή, το σπίτι μας είναι το «καταφύγιό» μας και είναι σημαντικό να αισθανόμαστε απολύτως ασφαλείς σε κάθε χώρο του. Και για να συμβεί αυτό, πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και να φροντίζουμε να σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης μικροβίων και ιών, κάθε φορά.