ΕΛΛΑΔΑ

Σαρώνει η εποχική γρίπη – Στους 81 οι νεκροί

Σαρώνει η εποχική γρίπη – Στους 81 οι νεκροί
ΑΠΕ- ΜΠΕ

Τέσσερις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή, εξαιτίας επιπλοκών από τη γρίπη, ανεβάζοντας στους 81 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της γρίπης.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και πέντε παιδιά, ηλικίας από 9 μηνών έως και 9 ετών. Ο αριθμός των διασωληνωμένων με γρίπη ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της χώρας, εξακολουθεί να είναι μεγάλος. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 120 άνθρωποι έχουν εκδηλώσει σοβαρές επιπλοκές μετά τη νόσησή τους με γρίπη και έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ. Συνολικά, ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ είναι 293.

Η πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πάσχουν από γρίπη τύπου Α και ειδικότερα από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1).

Το ΚΕΕΛΝΟ προειδοποιεί ότι ”η χώρα βρίσκεται σε φάση αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης”, η οποία θα παραμείνει σε ανοδική πορεία για τις επόμενες δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι το τέλος του μήνα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η γρίπη θα αρχίσει να εξασθενεί από τον Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης:

Σε καραντίνα οι μαθητές με γρίπη - Στους 60 οι νεκροί από την επιδημία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ