ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» 49 πολίτες που επέστρεψαν από Ιταλία

Κορωνοϊός: Στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» 49 πολίτες που επέστρεψαν από Ιταλία
CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Στον επαναπατρισμό 49 Ελλήνων πολιτών που βρίσκονταν στην Ιταλία προχώρησαν οι αρχές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ», προκειμένου να τηρηθεί το ιατρικό πρωτόκολλο λόγω του νέου κορωνοϊού.

Κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και του Ερυθρού Σταυρού βρίσκεται επίσης στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» για την υποδοχή των ταξιδιωτών.

Όπως αναμένεται, όσοι βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο για 14 ημέρες, ενώ οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν σε κατ' οίκον καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι μια πρώτη επιχείρηση επαναπατρισμού είχε πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου, με πλοίο που απέπλευσε από τον λιμάνι της Ανκόνα.

25 νέα κρούσματα στη χώρα

Στα 2.170 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς ανακοινώθηκαν 25 νέα από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Παράλληλα, οι νεκροί φτάνουν τους 101 καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, εκ των οποίων οι 27 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Παράλληλα, 76 άτομα είναι διασωληνωμένα σε ΜΕΘ με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Από τους ασθενείς οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Ακόμη, 27 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 869 (25,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 56,2% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 48.798 κλινικά δείγματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ