ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα - Το σκηνικό την Κυριακή του Πάσχα

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα - Το σκηνικό την Κυριακή του Πάσχα
Φωτογραφία Αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Θυελλώδεις άνεμοι, χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, ενώ για αύριο αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας και εξασθένηση των ανέμων.

Βροχές σημειώνονται το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά ενώ σε αρκετές ορεινές περιοχές και στη Δυτική Μακεδονία εκδηλώνονται χιονοπτώσεις.

Για το υπόλοιπο της Μ. Τετάρτης (15/04) αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Τη Μ. Πέμπτη (16/04) τοπικές βροχές αναμένονται στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, όμως και σε αυτές τις περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί έως το μεσημέρι.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν έως πολύ θυελλώδεις (7-9 μποφόρ) και θα παρουσιάσουν εξασθένηση από το απόγευμα της Μ. Πέμπτης (16/04). Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως θυελλώδεις (6-8 μποφόρ) με εξασθένηση προς το βράδυ της Μ. Τετάρτης (15/04) οπότε θα στραφούν σε ανατολικούς έως 6 μποφόρ. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ τη Μ. Τετάρτη (15/04).

Η θερμοκρασία που τη Μ. Τετάρτη (15/04) στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 14-15 βαθμούς, θα παρουσιάσει άνοδο τη Μ. Πέμπτη (16/04) και τη Μ. Παρασκευή (17/04) όπως φαίνεται στους χάρτες που ακολουθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κρήτη που τη Μ. Τετάρτη (15/04) η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 24-25 βαθμούς θα σημειώσει σημαντική πτώση τη Μ. Πέμπτη (16/04) και άνοδο τη Μ. Παρασκευή (17/04).

Τέλος, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα των νοτίων περιοχών της χώρας έως και το απόγευμα της Μ. Τετάρτης (15/04).

Πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 16-04-2020

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές,

κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και

στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά 6 με 8 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα νότια, ενώ στα βόρεια θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-04-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις

πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-04-2020

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά

περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 19-04-2020

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 20-04-2020

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ