ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ποιες περιοχές έχουν πληγεί περισσότερο και ποιες καθόλου

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ποιες περιοχές έχουν πληγεί περισσότερο και ποιες καθόλου
INTIME NEWS

Φθίνουσα είναι η πορεία του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, η χώρα έχει μπει σε μία επίπεδη καμπύλη, με ελεγχόμενο ρυθμό εμφάνισης νέων κρουσμάτων.

νεκροί ανέρχονται στους 105 καθώς το τελευταίο 24ωρο πέθαναν ακόμη τρεις άνθρωποι, ενώ από το σύνολο των 2.207 κρουσμάτων, τα 569 (25.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, τα 921 (41.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα 717 δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 49 έτη, ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι τα 74 έτη.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 49.390 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 2.928 (5.9%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό.

Σημειώνεται πως από τις 10 Μαρτίου μέχρι και σήμερα, 16 Απριλίου, η χειρότερη μέρα με τα περισσότερα θετικά κρούσματα που διαγνώσθηκαν ήταν στις 2 Απριλίου, και ανέρχονταν στα 129.

Χάρτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας δείχνει τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα. Η γεωγραφική κατανομή γίνεται με βάση τη δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Οι νομοί που έχουν πληγεί περισσότερο αναλογικά με τον πληθυσμό τους, με πάνω από 50 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, είναι ο νομός Καστοριάς και το Άγιον Όρος.

Οι περιοχές με μηδενικά ή ελάχιστα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι ο νομός Φωκίδας, ο νομός Ευρυτανίας, Γρεβενών και Καρδίτσας.




Ο χάρτης που ακολουθεί αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας.

xartis

Πηγή: ΕΟΔΥ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ