ΕΛΛΑΔΑ

Στο Κρανίδι ο Χαρδαλιάς: Συναγερμός μετά από τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων σε δομή προσφύγων

Στο Κρανίδι ο Χαρδαλιάς: Συναγερμός μετά από τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων σε δομή προσφύγων
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στο Κρανίδι μετέβη εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προκύψει και άλλα θετικά κρούσματα ανάμεσα στους φιλοξενούμενους της δομής προσφύγων, η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα.

Όπως έγινε γνωστό από την ΓΓΠΠ από τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν χτες στους 470 αλλοδαπούς διαμένοντες στην δομή, πάνω από 100 έχουν βρεθεί θετικά ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα κρούσματα ανέρχονται σε 150.

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, στην περιοχή μετέβησαν επίσης ο γενικός γραμματέας υποδοχής αιτούντων άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας καθώς και κλιμάκιο της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Αυτή την ώρα στο δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι πραγματοποιείται σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστοποίησε πως έχουν ληφθεί εκατοντάδες δείγματα από φιλοξενούμενες και εργαζομένους στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, όπου εντοπίστηκε ένα θετικό δείγμα.

«Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αλλά και ο υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων μετέβησαν στη δομή», είπε ο ίδιος.

Επίσης, δόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Σημείωσε, παράλληλα, πως αναμένονται τα αποτελέσματα.

«Μας απασχολεί το ζήτημα και περιμένουμε τα αποτελέσματα των τεστ», δήλωσε με την σειρά του χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με τη δομή φιλοξενίας.

Στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, μετέβησαν για επιτόπιο έλεγχο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επικεφαλής κλιμακίου του αρμόδιου υπουργείου, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Θετική στον ιό έγκυος

Θετική στον ιό βρέθηκε τη Δευτέρα μία έγκυος φιλοξενούμενη στη δομή φιλοξενίας. Ειδικότερα, η εγκυμονούσα διαμένει σε ξενοδοχείο της περιοχής, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Παραμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιό της.

Η γυναίκα κατάγεται από την Σομαλία και είναι 28 ετών.

Η εγκυμονούσα προσήλθε το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού. Στο νοσοκομείο του Ναυπλίου υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για έκθεσή της στον Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, προέκυψε ότι είναι θετική στον Covid 19. Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιό της, στη δομή προσφύγων στο Κρανίδι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ