ΕΛΛΑΔΑ

Κανονικά οι αιμοκαθάρσεις στην κλινική στο Περιστέρι

Κανονικά οι αιμοκαθάρσεις στην κλινική στο Περιστέρι
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Κανονικά συνεχίζονται οι αιμοκαθάρσεις στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όπου 28 άτομα, ασθενείς και υπάλληλοι, διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό και η εισαγγελία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Πέντε άτομα, ασυμπτωματικά, βρίσκονται στην κλινική και νοσηλεύονται στο ισόγειο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Στον 1ο όροφο λειτουργεί η μία από τις δυο μονάδες αιμοκάθαρσης με άδεια του ΕΟΔΥ. Οι αιμοκαθάρσεις 50 ατόμων γίνονται κανονικά γιατί ακόμη και αν δεν είναι θετικά τα τεστ μπορεί να βρίσκεται η νόσος σε φάση επώασης και εάν μεταφερθούν σε άλλο χώρο υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Κοκκινάκη, εκπρόσωπο Τύπου της κλινικής Ταξιάρχαι, τηρήθηκαν απόλυτα όλες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν με βάση τα πρωτόκολλα.

Είπε, μιλώντας στο ίδιο μέσο, πως όλα ξεκίνησαν από έναν εξωτερικό ασθενή, ο οποίος είναι νεφροπαθής και κάνει αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ πρόσθεσε ότι μόλις έφτασε τη Δευτέρα του Πάσχα στην κλινική με πυρετό, αμέσως του έγιναν εξετάσεις και στη συνέχεια κλήθηκε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο.



Ο κ. Κοκκινάκης δήλωσε επίσης πως σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα της κλινικής εκτός από την κλινική τεχνητού νεφρού «δεν έχουμε ούτε ένα κρούσμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ