ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν 15 κλοπές με λεία περισσότερα από 56.000 ευρώ

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν 15 κλοπές με λεία περισσότερα από 56.000 ευρώ
INTIME

Εξιχνιάστηκαν σήμερα, Σάββατο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, δεκαπέντε υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε καταστήματα, επιχειρήσεις, οικίες και αποθηκευτικούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αχαρνών Αστερουσίων. 

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας. Συνελήφθησαν τρία άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα τριών ατόμων, για τις υποθέσεις αυτές.

Ειδικότερα από την ανάλυση του τρόπου δράσης και τη συνδυαστική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 25.09.2019 έως και την 24.04.2020, έξι άτομα (τρεις ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί) με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, είχαν διαπράξει τις κλοπές σε καταστήματα, επιχειρήσεις, οικίες και αποθηκευτικούς χώρους.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και μεγαφωνικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 56.000 ευρώ, καθώς και μικροποσά σε άλλα νομίσματα.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, χθες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας τρεις δράστες, ενώ για τους υπόλοιπους τρεις, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία για την κατά περίπτωση διάπραξη των εν λόγω κλοπών. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες δραστών και σε περιβάλλοντες χώρους, καθώς και σε ΙΧ αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες ηλεκτρονικές και μεγαφωνικές συσκευές.

Μέρος των ανευρεθέντων αντικειμένων αφού αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ