ΕΛΛΑΔΑ

Άρση περιοριστικών μέτρων: Τι θα γίνει με τις Εκκλησίες

Άρση περιοριστικών μέτρων: Τι θα γίνει με τις Εκκλησίες
ΙΝΤΙΜΕ

Με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται να δημοσιευθεί, αποφασίζεται η παράταση της ισχύος της ΚΥΑ με αριθμό αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.23093/6-4-2020 (ΦΕΚ Β'1178) αναφορικά με τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, έως και την 3.5.2020.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στη στάση της Εκκλησίας για την υπευθυνότητα που επέδειξε κατά τη διάρκεια των μέτρων και προανήγγειλε το άνοιγμα των ιερών ναών από τις 4 Μαΐου, ενώ ευχαρίστησε προσωπικό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και τη συνεργασία μας. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν αναγκαία για όλους. Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία. Και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες. Πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται πως το αίτημα να ανοίξουν οι εκκλησίες όσο πιο σύντομα, στο πλαίσιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων, είχε διατυπώσει και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με επιστολή του στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ