ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Ούτε συνοδεία, ούτε συνοδοί στο βίντεο της Μιχαλακοπούλου

ΕΛΑΣ: Ούτε συνοδεία, ούτε συνοδοί στο βίντεο της Μιχαλακοπούλου
ΙΝΤΙΜΕ

Νέα διάσταση και διαφορετικά δεδομένα προκύπτουν στην υπόθεση με το βίντεο που ανήρτησε το μέλος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης, φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως λοιπόν αποκαλύπτεται, οι αστυνομικοί που φαίνονται στο βίντεο να έχουν ακινητοποιήσει ένα άτομο, το οποίο επέβαινε σε μηχανή, στην οδό Μιχαλακοπούλου δεν ήταν ούτε συνοδεία κάποιου υψηλόβαθμου στελέχους ή επιχειρηματία, ούτε όμως και συνοδοί.

Το περιστατικό αφορούσε σε συμπλοκή αστυνομικού με τον δικυκλιστή. Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός σταμάτησε για έλεγχο το άτομο που επέβαινε στη μηχανή και προέκυψε συμπλοκή.

Το ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας είχε ανεβάσει το βίντεο στην προσωπική του σελίδα. Μάλιστα, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, περιήλθε στην κατοχή του «κατά σύμπτωση».

Με την υπόθεση ασχολείται ήδη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταθέσουν και ο ιδιώτης και ο αστυνομικός.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας, αναφέρει αναλυτικά:

Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, γνωστό ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» ανεβάζει στο Facebook βίντεο, που προφανώς "κατά σύμπτωση" περιήλθε στην κατοχή του και δείχνει αστυνομικούς να ακινητοποιούν μοτοσυκλετιστή. Γιατί; Επειδή σύμφωνα με την εκδοχή του Ρουβίκωνα, ο μοτοσυκλετιστής διαμαρτυρήθηκε για ένα αυτοκίνητο, με αστυνομική συνοδεία, που του έκλεισε τον δρόμο. Ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ραγκούσης υιοθετεί την εκδοχή του Ρουβίκωνα δίχως να διερευνήσει μήπως συμβαίνει κάτι διαφορετικό.

Είναι αξιοσημείωτη η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να αναγορεύει το Ρουβίκωνα σε αξιόπιστη πηγή και συνομιλητή.

Σε ό,τι όμως αφορά στο περιστατικό τα γεγονότα έχουν ως εξής.

Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία το περιστατικό αφορά σε συμπλοκή αστυνομικού με δικυκλιστή. Κατά τη διαδικασία ελέγχου προέκυψε η συμπλοκή. Ούτε συνοδεία, ούτε συνοδοί.

Εξάλλου, στην έρευνα που ήδη διεξάγει για το περιστατικό η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων , Υπηρεσία της οποίας προΐσταται εισαγγελεύς, τόσο ο ιδιώτης όσο και ο αστυνομικός θα καταθέσουν.

Αυτονόητα, με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ