ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Κακοκαιρία στις Σέρρες - Χαλάζι και ισχυρές βροχές

Καιρός: Κακοκαιρία στις Σέρρες - Χαλάζι και ισχυρές βροχές
Screen Grab / FACEBOOK

Αντιμέτωποι με μια ισχυρή χαλαζόπτωση βρέθηκαν την Τετάρτη οι κάτοικοι στην Καλλιθέα του νομού Σερρών, τη στιγμή που στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας επικρατούσαν σχετικά καλές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν από τις 19:00 ξεκίνησε να πέφτειχαλάζι, το οποίο διήρκησε για λίγα λεπτά.

Ωστόσο, στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών έπεφτε από νωρίς ισχυρή βροχή.

Tι καιρό θα κάνει την Πέμπτη

Καλός και ζεστός καιρός στις περισσότερες περιοχές αναμένεται την Πέμπτη, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες της θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και νυκτερινές ώρες. Δυτικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ τοπικά.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 30 Απριλίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Ωστόσο τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν δίνοντας όμβρους ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 29, στην Ήπειρο από 8 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 30, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 9 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 9 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές κατά κανόνα διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ