ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τοπαλούδη: Καταγγελία για ακατάλληλες συνθήκες στην αίθουσα

Δίκη Τοπαλούδη: Καταγγελία για ακατάλληλες συνθήκες στην αίθουσα
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συνεχίζεται σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριοτης Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία της φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδηη οποία είχε διακοπεί λόγω του κορωνοϊού.

Η δίκη ξαναρχίζει εξαιτίας της επικείμενης λήξης του 18μηνου για τον έναν κατηγορούμενο, που συμπληρώνεται στις 4 Ιουνίου.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος και εκλεγμένος σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, καταγγέλλει τις ακατάλληλες συνθήκες στη δικαστική αίθουσα για τη διεξαγωγή της δίκης.

Η εκφώνηση των ενόρκων έγινε στο προαύλιο, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Καμπαγιάννης «η αίθουσα 3 για τη δίκη Τοπαλούδη είναι ακατάλληλη, οι αίθουσες των 98 τ.μ. χωράνε 10 άτομα σύμφωνα με τα μέτρα (!), δηλαδή 7 δικαστές, γραμματέας, εισαγγελέας και 1 κατηγορούμενος! Αποδεικνύεται σήμερα πόσο μακριά από τη δικαστηριακή πραγματικότητα είναι αυτοί που εκδώσανε τα μέτρα».

topaloudi

Συνεχίζει λέγοντας πως «Το μέγεθος των αιθουσών αποκλείει το κοινό και τους δημοσιογράφους, δημιουργώντας μείζον ζήτημα δημοσιότητας και ακυρότητας. Αναρωτιέμαι τι σκέφτονταν όσοι έγραψαν το άρθρο 7 της ΚΥΑ για το 1 άτομο ανά 10τμ και αν είχαν περάσει ποτέ έξω από δικαστική αίθουσα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ