ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές ως το τέλος Μαΐου

Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές ως το τέλος Μαΐου
INTIME NEWS/ ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αναπροσαρμόζεται ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών, σύμφωνα με όσα προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

  1. Έως και ‪την Κυριακή 31 Μαΐου 2020, επιτρέπεται η λειτουργία των υπαίθριων αγορών της περ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α' 171), σε όλη την Επικράτεια, ως εξής:

α. Σε κάθε υπαίθρια αγορά, από τους πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).

β. Στις περιοχές όπου λειτουργούν παράλληλες υπαίθριες δεν ισχύουν οι ανωτέρω περιορισμοί.

γ. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό - ελεύθερο από αντικείμενα.

  1. Οι φορείς λειτουργίας των υπαίθριων αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες κάθε φορά πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις υπαίθριες αγορές ευθύνης τους.
  2. Απαγορεύεται έως και την Κυριακή ‪10 Μαΐου 2020 η πώληση στις υπαίθριες αγορές των βιομηχανικών ειδών, εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.
  3. Απαγορεύεται έως και την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 η λειτουργία των αγορών του άρθρου 38 του ν. 4497/2017, δηλαδή οι υπαίθριες αγορές.
  4. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίζεται αρμόδια για την επιβολή των μέτρων της παρ. 1, μετά από βεβαίωση της παράβασης μη τήρησης αυτών από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα όπως ορίζονται στον ν. 4177/2013 (Α' 173).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ