ΕΛΛΑΔΑ

Εμπιστευόμαστε αυτούς που είναι πάντα – και στα δύσκολα – ένα βήμα μπροστά

Εμπιστευόμαστε αυτούς που είναι πάντα – και στα δύσκολα – ένα βήμα μπροστά

 

Ολοκληρωτικά άλλαξε τις ζωές όλων των Ελλήνων η πανδημία του νέου κορωνοϊού και ο σχεδόν δίμηνος αποκλεισμός που επιβλήθηκε στη χώρα. Οι συνέπειες των μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της ασθένειας είναι ανυπολόγιστες στο οικονομικό πεδίο, ενώ είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κατανοήσουμε πλήρως και σε όλη τους την έκταση τους τομείς της καθημερινότητάς μας που δεν θα είναι πια ίδιοι.

Σε κάθε περίπτωση και κατά γενική ομολογία, τα μέτρα περιορισμού συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας, όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, να κερδίσει αυτή την πρώτη μάχη με τον covid-19. Μια μάχη που δόθηκε από τον τομέα της Υγείας σύσσωμο, ακούραστα και υπομονετικά, μέχρις ότου ο μεγάλος κίνδυνος να απαλειφθεί και γίνει η κατάσταση ελεγχόμενη.

Έτσι, μετά από αυτό το υποχρεωτικό «break» από τις ζωές μας, έγινε κατανοητό ποιες αξίες είχε νόημα να εμπιστευόμαστε πριν και ποιες να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε σήμερα. Γιατί, την ώρα που ο υπόλοιπος πληθυσμός υποχρεώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του να «μείνει σπίτι», ώστε να μείνει ασφαλής από τη μια και να περιορίσει την πιθανότητα μετάδοσης της πανδημίας από την άλλη, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, ολόκληρο το προσωπικό των νοσοκομείων μας βρέθηκε στην «πρώτη γραμμή του μετώπου» και αγωνίστηκε μέχρι τέλους με τα καλύτερα αποτελέσματα, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων.

Αν εμείς δυσκολευτήκαμε επειδή αναγκαστήκαμε να μείνουμε στο σπίτι, πώς αισθάνθηκαν άραγε όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας που έδωσαν τη μάχη «σώμα με σώμα» με τον αόρατο εχθρό; Ευθύς εξαρχής, πριν καλά – καλά εμείς καταλάβουμε τι ήταν αυτό που αντιμετωπίζαμε, τι έπρεπε να κάνουμε και τι όχι, οι άνθρωποι αυτοί βγήκαν μπροστά και αγωνίστηκαν δίνοντας τους εαυτούς τους για το κοινωνικό σύνολο, για να προστατεύσουν την υγεία μας, το πολυτιμότερο αγαθό. Τι ήταν αυτό που τους κράτησε δυνατούς, που τους έβγαλε – μαζί και εμάς – νικητές;

«Το καθήκον και η ελπίδα με κράτησαν όρθια», εξομολογείται γιατρός

Κάθε μέρα ήταν μια μάχη, όμως για τους γιατρούς και όσους εργάζονται στην Υγεία, «έτσι ήταν πάντα». Στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών κάθε ένας εργαζόμενος ήταν στο πόστο του από την πρώτη στιγμή, έκανε το καθήκον του στο ακέραιο και ζούσε έχοντας ως κίνητρο την ελπίδα πως η επόμενη μέρα θα ξημερώσει καλύτερη: «Το καθήκον, αυτοί οι άδειοι δρόμοι να ξαναγεμίσουν ξανά ζωή. Η ελπίδα, όταν βγουν αυτές οι μάσκες να φανερώσουν χαμόγελα», εξομολογείται μία γιατρός που όλο αυτό το διάστημα έδωσε τη μάχη με υπερηφάνεια και υπευθυνότητα, όπως έκανε ολόκληρος ο Όμιλος, με τη δική του ιστορία στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας στη χώρα μας.

Με ασπίδα τη γνώση και σύνθημα το «δεν φοβόμαστε, προστατευόμαστε», ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών φρόντισε την ασφάλεια του προσωπικού, των ασθενών και των επισκεπτών με συγκεκριμένες κινήσεις, όπως ο έλεγχος της θερμοκρασίας κατά την είσοδο και την έξοδο από τον χώρο ή η έκδοση ημερήσιας κάρτας ελέγχου για όλους. Την ίδια στιγμή, προσέφερε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας την Κλινική του Περιστερίου, η οποία διατέθηκε για τη νοσηλεία ασθενών, προκειμένου να ελαφρυνθεί το φορτίο από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον νέο κορωνοϊό, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανακούφιση της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας.

Εφαρμόζοντας τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και όλα τα μέτρα ασφαλείας στα νοσοκομεία του, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κατόρθωσε να διαφυλάξει την υγεία του προσωπικού του και το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς τους ασθενείς του και στα δύσκολα, αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά πως είναι ένα βήμα μπροστά. Όλες οι κλινικές εξάλλου, συνέχισαν κατά την περίοδο της κρίσης του covid-19 τη λειτουργία τους, με βάση τις υποδείξεις των αρμοδίων υπηρεσιών και σήμερα μπορούν ξανά να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς, σε όποιον τομέα και αν παρουσιασθεί ανάγκη.

2891000

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, κορυφαίος ιδιωτικός πάροχος υγειονομικής περίθαλψης

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο όμιλο στον τομέα του, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στη νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς διαθέτει οκτώ υπερσύγχρονα νοσοκομεία με συνολική χωρητικότητα 1.200 κλινών. Παράλληλα συνεργάζεται με περισσότερους από 2.800 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με διεθνή σταδιοδρομία στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, με τα πιο επιφανή Πανεπιστήμια και Οργανισμούς του κόσμου και απασχολεί περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης. Είναι επίσης ο μοναδικός Όμιλος Υγείας στην Ελλάδα που ανήκει σε ελληνικά συμφέροντα, καθώς από το 1984 που ιδρύθηκε, ανήκει στην οικογένεια Αποστολόπουλου.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διατηρεί σήμερα την εμπιστοσύνη των πολιτών, που απευθύνονται εκεί για κάθε τους ανάγκη. Κάποιες αξίες δεν αλλοιώθηκαν με την κρίση του νέου κορωνοϊού, αντίθετα παρέμειναν σταθερές και ενισχύθηκαν στη συλλογική σκέψη τόσο για την αποτελεσματικότητά τους, όσο και για την προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία, σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας. Όταν κάποιος είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, είναι και στα δύσκολα και ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, το απέδειξε αυτό για ακόμη μία φορά.