ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη καταδικασμένος για παιδεραστία - Παραβίασε τους όρους αποφυλάκισης

Συνελήφθη καταδικασμένος για παιδεραστία - Παραβίασε τους όρους αποφυλάκισης
ΙΝΤΙΜΕ

Συνελήφθη ο Ν.Σ. ο οποίος είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 401 ετών (σ.σ. εκτιτέα τα 20 χρόνια) για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών στην περιοχή του Ρεθύμνου και αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Ο άνδρας συνελήφθη για παραβίαση του περιοριστικού όρου που του έχει επιβληθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βούλευμα με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση της αποφυλάκισής του ο κατηγορούμενος ήταν υποχρεωμένος να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη εντός του Δήμου Καλαμαριάς. Ωστόσο, εκείνος εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος είχε παρέμβει και μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της αποφυλάκισης του Ν.Σ.

Με ενέργειες του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες μετά την παραβίαση του περιοριστικού όρου και οι αρχές έφτασαν στη σύλληψή του.

Σημειώνεται πως με αφορμή την αποφυλάκιση του Ν.Σ, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης επισήμαιναν ότι ο υπουργός, Κωνσταντίνος Τσιάρας έχει επισημάνει κατ΄ επανάληψη ότι οι συνέπειες που επέφεραν οι αλλαγές που προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα λόγω εφαρμογής του ευμενέστερου νόμου θα φαίνονταν εν καιρώ.

Ήδη ο κ. Τσιάρας αυστηροποίησε τις ποινές και για τις υποθέσεις παιδεραστίας, επισήμαιναν οι ίδιοι κύκλοι, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, που παρακολουθεί την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα θα αξιολογήσει και αυτό το ζήτημα.

Ο Ν.Σ είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω στο Ρέθυμνο Κρήτης, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων αγοριών. Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, σε βάρος 36 παιδιών.

Το 2016 το Εφετείο του επέβαλε την ίδια ποινή, καθώς για τα εγκλήματα αυτά δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.

Αποφυλακίστηκε από τις φυλακές των Γρεβενών στις 22 Απριλίου 2020, έχοντας εκτίσει 8 χρόνια και 5μήνες κάθειρξης, από τα συνολικά 25 έτη που προβλέπονται ως ανώτατη εκτιτέα ποινή, δηλαδή τα 2/5 της συνολικής του ποινής.

Σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος Γρεβενών, είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε επιδείξει πολύ καλή συμπεριφορά εντός της φυλακής, χωρίς να έχει διαπράξει παραπτώματα.

Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα ήταν στην φυλακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ