ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Βαρβακείου: Απλησίαστο το μοσχάρι για τη μεσαία τάξη με 23% ΦΠΑ

Πρόεδρος Βαρβακείου: Απλησίαστο το μοσχάρι για τη μεσαία τάξη με 23% ΦΠΑ
EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Για πλήγμα στη μεσαία τάξη εφόσον θεσπιστεί ποσοστό 23% στο μοσχαρίσιο κρέας ως αντιστάθμισμα της επιβολής του στην ιδιωτική εκπαίδευση κάνει λόγο ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Κλεάνθης Τσιρώνης μιλώντας στο CNN Greece.

"Θα αναγκαστεί πλέον ο μέσος Έλληνας που του έχουν κατακόψει το μισθό, τις συντάξεις και όλα αυτά, να παίρνει λιγότερη ποιότητα", είπε εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι "επειδή το μοσχαρίσιο κρέας είναι εισαγόμενο, δεν θα αφήσουν οι Γάλλοι οι φίλοι μας που προσφάτως ήταν εδώ να βάλουν 23% στο μοσχαρίσιο κρέας".

Για τους έχοντες και κατέχοντας, είναι δυνατόν να τον ενδιαφέρει πόσο θα έχει η μερίδα το φιλέτο;", αναρωτήθηκε θέλοντας να υπερθεματίσει γύρω από το ότι το μέτρο θα πλήξει τη μεσαία τάξη που πλέον θα πέφτει "στο κοτοπουλάκι που είναι πάμφθηνο, στο χοιρινό, αυτά τα δυο είδη που είναι πιο φθηνά.

Σημείωσε ενδεικτικά ότι η τιμή του μοσχαρίσιου φιλέτου θα αυξηθεί από 20 σε 25 ευρώ το κιλό ενώ για προϊόντα όπως η μοσχαρίσια μπριζόλα, η σπάλα, το ποντίκι και η ελιά των οποίων η τιμή κυμαίνεται στα 10 ευρώ το κιλό, αυτή θα ανέλθει κοντά στα 13 ευρώ.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ΠΟΥ για την επικινδυνότητα του καρκίνου στο κρέας δεν έδειξε να ανησυχεί για μείωση των πωλήσεων καθώς όπως είπε "μας είχαν απαγορεύσει να τρώμε συκωταριές, να τρώμε κεφαλάκια, να τρώμε κοκορέτσι, τα κατήργησε ο Έλληνας αυτά; Δεν επηρεαζόμαστε και πολύ θέλω να πιστεύω".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ