ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Συνελήφθη 52χρονος για το τηλεφώνημα-παγίδα στην ΕΛ.ΑΣ.

Κυψέλη: Συνελήφθη 52χρονος για το τηλεφώνημα-παγίδα στην ΕΛ.ΑΣ.

Έναν 52χρονο συνέλαβε η ελληνική αστυνομία ως το άτομο που είχε κάνει το τηλεφώνημα-παγίδα τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Άμεση Δράση δηλώνοντας ότι είναι τραυματισμένος και ότι οι αστυνομικοί έπρεπε να πάνε στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη για να τον σώσουν. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 52χρονος επικοινώνησε με την αστυνομία, την ώρα που περίπου 200 άτομα ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία.

Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν ότι κάλεσε δύο φορές στην Άμεση Δράση και ήταν μάλιστα ιδιαίτερα πιεστικός αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά γιατί καθυστερεί η αστυνομία να φτάσει στην πλατεία, ότι ο ίδιος κινδυνεύει, ενώ στο τέλος ανέφερε “Φοβάστε δεν πάτε ούτε στα Εξάρχεια ούτε στην Κυψέλη”.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην πλατεία δεν εντόπισαν κάπου τραυματισμένο από μαχαίρι άτομο, απεναντίας συνάντησαν τους περίπου 200 συγκεντρωμένους που άρχισαν να τους πετούν μπουκάλια και ξύλα.

Στην ανακοίνωση της η αστυνομία, διευκρινίζει ότι αυτός ήταν και ο λόγος που πήγαν από την αρχή στην πλατεία της Κυψέλης και όχι για να απομακρύνουν συγκεντρωμένα άτομα που ήταν πάνω στην πλατεία και δεν κρατούσαν τις αποστάσεις όπως προβλέπουν οι υγειονομικοί κανόνες αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Επεισόδια στην Κυψέλη: Ομάδα νεαρών έσπασε βιτρίνες, έριξε μολότοφ κατά αστυνομικών

Οι αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας κατάφεραν μέσα από διασταυρώσεις τηλεφώνων αλλά και μέσα από το facebook να εντοπίσουν τον 52χρονο, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. όταν έφτασαν στην πολυκατοικία που βρισκόταν αντέδρασε και δεν αποκάλυπτε το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε. Ο ίδιος παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι είχε επικοινωνήσει με το 100 της Αμεσης Δράσης και αυτή την ώρα οδηγείται στο νοσοκομείο για να πιστοποιηθεί και ιατρικά ότι δεν είναι τραυματισμένος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ