ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη Λάρισας: Σε εξέλιξη η εκτεταμένη ιχνηλάτηση για κορωνοϊό

Νέα Σμύρνη Λάρισας: Σε εξέλιξη η εκτεταμένη ιχνηλάτηση για κορωνοϊό
larissanet.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκτεταμένη ιχνηλάτηση για κορονοϊό στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης, στην Λάρισα, μετά τα 10 κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες κατά τη διάρκεια ελέγχων. 

O έλεγχος πραγματοποιείται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αλλά και του πανεπιστημιακού και γενικού νοσοκομείου της πόλης, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και αστυνομικές δυνάμεις.

Στόχος της δειγματοληψίας είναι να αποτυπωθεί πλήρως η έκταση των κρουσμάτων που ενδεχομένως υπάρχουν στον συνοικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη και όσοι βρεθούν θετικοί να μεταφερθούν για καραντίνα στο Κέντρο Αποκατάστασης που λειτουργεί για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, πρόκειται για έναν επιχειρησιακό σχεδιασμό σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, ο οποίος στόχο έχει να καταγράψει την διασπορά στην κοινότητα, να εντοπιστούν όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό και να απομακρυνθούν από την περιοχή, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Η προσπάθεια δεν είναι ατομική, αλλά συλλογική και αφορά τους πάντες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός και κάλεσε τους κατοίκους Ρομά της περιοχής να συνεργαστούν με τα κλιμάκια των ελέγχων για να προστατευτούν από την ασθένεια.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, που συμμετέχει στην διαδικασία της δειγματοληψίας, σε σύντομη δήλωση του τόνισε την αναγκαιότητα να σταματήσει η μετάδοση του ιού, ενώ επισήμανε πως καλύτερη λύση είναι η ιχνηλάτηση, ώστε να εντοπίζονται τυχόν νέα κρούσματα και στη συνέχεια να απομακρύνονται από την περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ